Αρ. Πρωτοκόλλου: 8/2016

Σωματείο Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ (ΣΒΕΜΚΟ) Αρ. επικύρωσης: 28397/6023 ΑΦΜ: 997507589

Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Tην Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016, εκδικάζεται η αγωγή του συναδέλφου και μέλους του Σωματείου μας, Γιώργου Ευθυμίου, κατά της ΜΚΟ «ΕΔΡΑ», η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχικής υγείας.

Ο συνάδελφος, ασκώντας τα επιστημονικά και θεραπευτικά του καθήκοντα και με γνώμονα τη δεοντολογία που δεσμεύει κάθε επιστήμονα που απασχολείται στον ευαίσθητο αυτό χώρο, υπερασπίσθηκε τα δικαιώματα των ενοίκων σε οικοτροφείο της ΜΚΟ, με αποτέλεσμα να απολυθεί εκδικητικά.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Γιώργος Ευθυμίου αντιμετώπισε εκδικητικές συμπεριφορές και βλαπτικές μεταβολές των όρων εργασίας του από τη ΜΚΟ, ως αποτέλεσμα αποκλειστικά της ευσυνείδητης άσκησης των καθηκόντων του, η οποία αντιτίθετο στις πρακτικές της ΜΚΟ «ΕΔΡΑ». Τέτοιου τύπου εκδικητικές συμπεριφορές δεν σπανίζουν στο χώρο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Αντίθετα, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως αποτελούν συνήθη πρακτική έναντι εργαζομένων που διεκδικούν το σεβασμό των εργασιακών τους δικαιωμάτων, αλλά και των δικαιωμάτων των εξυπηρετούμενων, τα οποία καταστρατηγούνται, παρά την επίκληση του κοινωνικού συμφέροντος από πλευράς των κατά τα άλλα μη κερδοσκοπικών και κοινωνικά «ευαίσθητων» οργανώσεων.

Το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ (ΣΒΕΜΚΟ) στηρίζει πλήρως τις διεκδικήσεις του συναδέλφου, ο οποίος διακινδύνευσε τη θέση εργασίας του, προκειμένου να υπερασπισθεί την αξιοπρέπεια των πλέον ευάλωτων ασθενών, και ζητά την πλήρη και ουσιαστική δικαίωση των αιτημάτων του.


Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις Ζωοδόχου Πηγής 95-97 & Ισαύρων, Αθήνα, Τηλ: 6947596967