Λέγομαι Χατζιδάκης Παύλος

Είμαι μέλος του Κέντρου Ημέρας και της Κοινωνικής Λέσχης του Κ.Ψ.Υ Αγ. Αναργύρων. Διευθυντής μας είναι ο Κος Θοδωρής Μεγαλοοικονόμου, ο οποίος μαζί με το προσωπικό (ψυχολόγους, νοσηλευτές, εργοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχίατρους), έχει έρθει κοντά με τους ασθενείς, με αποτέλεσμα να νοιώθουμε περισσότερη ασφάλεια, λιγότερο άγχος.

Θα σας κάνω μια μικρή ενημέρωση για το ΚΨΥ Αγ. Αναργύρων.

Το ΚΨΥ Αγίων Αναργύρων είναι μια μονάδα Ψυχικής Υγείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Σκοπός του, είναι η ικανοποίηση των αιτημάτων ψυχικής υγείας κοντά στον τόπο κατοικίας των αιτούντων από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 το πρωί μέχρι της 8 το βράδυ).

Συγκεκριμένα, πραγματοποιείται παρακολούθηση όσων έχουν νοσηλευτεί στο παρελθόν και η πρόληψη των προβλημάτων ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνική στήριξη των ατόμων με σοβαρά προβλήματα.

Το Κέντρο Ημέρας στεγάζεται στο ΚΨΥ Αγίων Αναργύρων. Ο ρόλος του είναι να φιλοξενεί τα μέλη για λίγες ώρες με σκοποό την ένταξη τους στο δίκτυο κοινωνικών σχέσεων. Εγώ έρχομαι στο Κέντρο Ημέρας περίπου 4 χρόνια.

Μετά από μακροχρόνια χρήση ναρκωτικών ουσιών δεν άντεξα και μου παρουσιάστηκε ψυχολογικό πρόβλημα ( φοβίες και άγχος, το οποίο δεν μπορούσα να διαχειριστώ). Έτσι νοσηλεύτηκα στο 9ο τμήμα Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και από εκεί ήρθα στο ΚΨΥ Αγίων Αναργύρων. Εκεί με αγκάλιασαν τα μέλη και το προσωπικό. Οι ομάδες και οι δραστηριότητες που παρακολουθώ με βοήθησαν να γίνω ενεργό άτομο χωρίς εξαρτήσεις, η προσωπικότητα μου έβγαλε στοιχεί που είχα χάσει, έδωσα αγάπη και σεβασμό, όπως και πήρα. Οι ομάδες που με βοήθησαν είναι οι ομάδες αυτοεκπροσώπησης, κοινότητας, η συμμετοχή μου στις ημερίδες, διαμαρτυρίες και στη διεκδίκηση δικαιωμάτων. Αυτό όλο, ξύπνησε τον εαυτό μου από την βαθιά κατάθλιψη και απραξία που είχα πέσει.

Σήμερα ζω την κάθε μέρα, ελπίζω και ονειρεύομαι ένα καλύτερο αύριο.

Παύλος Χατζηδάκης