Η αλλαγή στη ζωή μου μέσα από την εργασία μου

στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό

Καπνουδάκη Αγγελική

Γεια σας!

Ονομάζομαι Καπνουδάκη Αγγελική και εργάζομαι στο εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής του Κοινωνικού Συνεταιρισμού, εδώ και 4 χρόνια.

Πώς γνώρισα τον Κοι.Σ.Π.Ε.

Το πρόβλημα μου είναι η νευρική ανορεξία. Νοσηλεύτηκα κατά διαστήματα σε διάφορες κλινικές στην Αθήνα και μετά σαν εξωτερική ασθενής προσπάθησα να βοηθηθώ χωρίς αποτέλεσμα.

Στο νοσοκομείο της Λέρου νοσηλεύτηκα δύο φορές. Από την πρώτη κιόλας εισαγωγή μου, φάνηκε η διαφορά στην υγεία μου. Η προσέγγιση των γιατρών και η αντιμετώπιση τους μου έδωσαν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Στα πλαίσια της θεραπείας μου, μου προτάθηκε να εργαστώ στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό. Πριν να δουλέψω στον ΚοιΣΠΕ αισθανόμουν μοναξιά. Οι μέρες μου ήταν μελαγχολικές και είχα τάσεις αυτοκτονίας. Οι άνθρωποι στο Συνεταιρισμό με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και με κάθε τρόπο μου έδωσαν αγάπη.

Η εργασία μου στον ΚοιΣΠΕ κυριολεκτικά μου έχει αλλάξει τη ζωή. Καθημερινά ξεκινώ από το σπίτι μου, με διάθεση για δουλειά και χαρά που θα συναντηθώ με τους ανθρώπους που ομορφαίνουν την ζωή μου. Θέλω να πηγαίνω κάθε μέρα στη δουλειά μου γιατί αισθάνομαι υπεύθυνη και έχω αναλάβει κάποιες εργασίες που πρέπει να διεκπεραιώνω καθημερινά. Το γεγονός ότι πληρώνομαι μου δίνει ικανοποίηση γιατί έχω τα δικά μου λεφτά και νιώθω ότι μπορώ να προσφέρω στο σπίτι μου, ενώ παράλληλα έχει αλλάξει προς το καλύτερο η σχέση μου με τη μητέρα μου.

Η δουλειά μου είναι αυτή που δίνει νόημα στην ζωή μου. Νοιώθω ότι προσφέρω στον εαυτό μου και στους γύρω μου.

Επιτέλους τα κατάφερα!

ΖΩ Ελεύθερα.

Ευχαριστώ.