ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ


Σύμφωνα με τη σημασία που δίνει η Angela Davis στη λέξη, «radical means grasping things at the root» (ριζοσπαστικός σημαίνει να συλλαμβάνει κανείς τα πράγματα στη ρίζα τους).

(Με αφορμή την πέμπτη σύνοδο του “Impazzire si puo”, στις 26 Σεπτέμβρη, στην Τεργέστη, μια συνάντηση συλλογικοτήτων και προσώπων με εμπειρία ψυχικής οδύνης, ο ιστότοπος Forum Salute Mentale καλεί σ΄ έναν αναστοχασμό και σε μιαν αναζήτηση των ριζών).

 


1974. Σημειώσεις πάνω στην ψυχιατρική πρακτική.

Σαράντα χρόνια από το πρώτο συνέδριο της Δημοκρατικής Ψυχιατρικής (Psichiatria Democratica) στη Γκορίτζια παραμένουν έντονα και πλούσια σε προοπτική τα όσα είπε τότε στην παρέμβασή του ο Franco Rotelli. Ηταν τέσσερα χρόνια πριν το νόμο 180.

Η δράση μέσα στο ιδιαίτερο ψυχιατρικό πεδίο αρθρώνεται σήμερα πάνω σε διάφορα διαδοχικά επίπεδα, που πρέπει να λάβουν υπόψη τους τις διαφορετικές καταστάσεις και τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους η εξουσία στην Ιταλία διάκειται απέναντι στο πεδίο που μας ενδιαφέρει να εξετάσουμε. Σ΄ ένα πρώτο, αρχικό επίπεδο τίθεται η πρώτη στιγμή: ο αγώνας εναντίον των υπαρχουσών ψυχιατρικών δομών ως καταπιεστικών/φυλακτικών δομών. Σ΄ ένα δεύτερο επίπεδο τίθεται ο αγώνας εναντίον των ψυχιατρικών δομών, συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμισμένων, ως, σε κάθε περίπτωση, χώρων ιδρυματοποίησης της αρρώστιας. Σ΄ ένα τρίτο επίπεδο τίθεται ο αγώνας εναντίον στην αρρώστιας ως ιδρυματοποίησης της οδύνης. Σ΄ ένα τέταρτο επίπεδο, ο αγώνας εναντίον της οδύνης ως αναγκαιότητας στον κόσμο του κεφαλαίου και της κοινωνίας των ανταλλακτικών σχέσεων (του ελεύθερου εμπορίου). Καθήκον αυτού του συνεδρίου και της μελλοντικής δουλειάς της Δημοκρατικής Ψυχιατρικής μου φαίνεται ότι είναι να κινηθούμε πάνω σε αυτές τις γραμμές, αναδεικνύοντας, από τη μια, τις στιγμές τακτικού χαρακτήρα, που δεν λησμονούν τις βαθιές διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε διαφορετικές τοπικές καταστάσεις, αλλά επεξεργαζόμενοι ταυτόχρονα μιαν άρθρωση ανάμεσα σε αυτές τις στιγμές που δεν προσδιορίζεται ως χώρος για μια διαδικασία εργαλειοποίησης. Εργαλειοποίηση και ορθολογικοποίηση που θα ήταν μια αναπόφευκτη προοπτική στο βαθμό που κινούμαστε μόνο, όπως είναι δυνατόν να συμβεί, πάνω στο πρώτο επίπεδο της αντίφασης, περιοριζόμενοι οππορτουνιστικά στον αγώνα εναντίον των καταπιεστικών και φυλακτικών  πλευρών των  υπαρχόντων ψυχιατρικών δομών.

Είναι γνωστό ότι τον Μάρτιο του 73 βγήκε στην πόλη, στην Τεργέστη, ένα μεγάλο άλογο. Ο marco cavallo αγωνίζεται για όλους τους αποκλεισμένους ήταν γραμμένο σε εκατοντάδες πλακάτ. Το νόημα του Marco cavallo συλλαμβάνεται από μόνο του. Το γαλάζιο άλογο έφερνε έξω στην πόλη το δικό του φορτίο συμβολικών περιεχομένων και εξέφραζε, καθεαυτό, μιαν αντίφαση: από τα μια μεριά, το όνειρο της απελευθέρωσης και την έκρηξη μιας ριζοσπαστικής επιθυμίας που υπερβαίνει τις διαμεσολαβήσεις της τρέχουσας πολιτικής αντιπαράθεσης. Ευχαρίστηση από τη βίαιη ρήξη μιας νόρμας, η οποία θέλει τον ευνουχισμό της επιθυμίας από την εξουσία και την διαιωνιζόμενη αθλιότητα των γκέτο. Από την άλλη, ένα φυλλάδιο εξηγούσε πιο αναλυτικά, πιο συγκεκριμένα, τις συνθήκες ένδειας στις οποίες ζει το Νοσοκομείο (ψυχιατρείο), κάθε νοσοκομείο. Ανάμεσα σ΄ αυτούς τους δυο πόλους ήταν οι καθοδηγητικοί άξονες της εμπειρίας της Τεργέστης : υποκειμενικότητα που απαιτούσε μια ριζοσπαστική απελευθέρωση και υπομονετική επιμονή για να αποσπούμε, μέρα με τη μέρα, ένα χώρο προκειμένου να τον χρησιμοποιήσουμε ενάντια στην αυθαιρεσία της εξουσίας…

(Απόσπασμα από το βιβλίο του Peppe Dell’ Acqua “Non ho l’ arma che uccide il leone”. Εκδ. Alpha Beta Verlag. Η τρίτη του έκδοση πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο).

 

 

nosokomeio

Πηγή:"Eφημερίδα των Συντακτών"

Ελληνική τραγωδία στην Υγεία

Ερευνα καθηγητών δύο Πανεπιστημίων της Αγγλίας περιγράφει τις σοβαρές επιπτώσεις των μνημονίων στο σύστημα υγείας και στους πολίτες. Αύξηση κατά 120% της ζήτησης υπηρεσιών ψυχικής υγείας, την ώρα που οι περικοπές άγγιξαν το 55% το 2011-2012, βλέπει μεταξύ πολλών άλλων η έρευνα

Του Γιάννη Μπασκάκη

Με τη φράση «η τραγωδία της δημόσιας υγείας» περιγράφει τις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής στο ελληνικό σύστημα υγείας και στη ζωή των Ελλήνων πολιτών έρευνα καθηγητών των Πανεπιστημίων του Κέιμπριτζ, της Οξφόρδης και του School of Hygiene & Tropical Medicine του Λονδίνου, που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet».

Σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνας, το ποσοστό των Ελλήνων πολιτών που θεωρούν ότι δεν λαμβάνουν την απαραίτητη φροντίδα υγείας έχει αυξηθεί κατά 47%. Η αύξηση αυτή είναι συνέπεια της συρρίκνωσης των εισοδημάτων, που δεν περισσεύουν πλέον για τις υπηρεσίες υγείας, καθώς και του κόστους μετακίνησης προκειμένου να λάβουν τις υπηρεσίες αυτές.

Σημαντικός παράγοντας είναι η άνοδος της ανεργίας, που συνεπάγεται και απώλεια της ασφάλισης για τους πολίτες. Μάλιστα, πριν από την κρίση εκείνοι που απευθύνονταν σε εθελοντικές δομές υπηρεσιών υγείας ήταν κυρίως μετανάστες, ενώ τώρα περίπου οι μισοί είναι Ελληνες.

Τι δείχνει η έρευνα

Η αύξηση των προβλημάτων υγείας εντοπίζεται κυρίως στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες, όπως οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι ηλικιωμένοι, οι έγκυοι, τα παιδιά και τα άτομα με ψυχολογικά προβλήματα. Οι αυτοκτονίες και η κατάθλιψη εξαπλώνονται και η χρήση υπηρεσιών ψυχικής υγείας διαρκώς αυξάνεται. Η έρευνα παρατηρεί αύξηση κατά 120% της ζήτησης υπηρεσιών ψυχικής υγείας, την ώρα που οι περικοπές στον συγκεκριμένο τομέα άγγιξαν το 20% το 2010-2011 και το 55% το 2011-2012.

Βλέπει επίσης 21% αύξηση στις αποβολές των εγκύων μεταξύ 2008 και 2011 και 43% στη βρεφική θνησιμότητα μεταξύ 2008 και 2010. Η πολιτική της λιτότητας συνδέεται επίσης με την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών ως συνέπεια των περικοπών σε προγράμματα απεξάρτησης και διανομής συρίγγων και προφυλακτικών σε τοξικοεξαρτημένους.

Τα κρούσματα του ιού του AIDS το 2009 ήταν 15, για να φτάσουν τα 484 το 2012, ενώ τα περιστατικά φυματίωσης μεταξύ των τοξικοεξαρτημένων υπερδιπλασιάστηκαν μέσα στο 2013. Μάλιστα έχουν εντοπιστεί και κρούσματα ελονοσίας, η οποία επανεμφανίζεται στην Ελλάδα μετά από 40 χρόνια!

Οπως παρατηρούν οι ερευνητές, στην εποχή που τα εισοδήματα πέφτουν και η ανάγκη για υπηρεσίες υγείας αυξάνεται, η ελληνική κυβέρνηση επιβάλλει νέες χρεώσεις για επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία και μεγαλύτερο κόστος στα φάρμακα. Η Ελλάδα, προσθέτουν, είναι η χώρα όπου έχουν παρατηρηθεί οι μεγαλύτερες περικοπές στη δημόσια υγεία απ” ό,τι σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς το Μνημόνιο αφήνει στον τομέα της υγείας μόνο το 6% του προϋπολογισμού. Οι δαπάνες για τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα είναι σήμερα οι λιγότερες σε σχέση με όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που έγιναν μέλη της Ε.Ε. πριν από το 2004.

«Απέτυχε το κράτος»

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι το ελληνικό κοινωνικό κράτος απέτυχε να προστατέψει τους πολίτες τη στιγμή που το χρειάζονταν περισσότερο από ποτέ. Ολο και περισσότεροι Ελληνες χάνουν την προσβασιμότητα στη δημόσια υγεία εξαιτίας των περικοπών και της ανεργίας», τονίζει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, Alexander Kentikelenis, εκ των συντακτών της έρευνας.

«Παρ” όλο που το ελληνικό σύστημα υγείας είχε σοβαρές ανεπάρκειες πριν από την κρίση, η κλίμακα και η ταχύτητα των επιβαλλόμενων αλλαγών έχουν περιορίσει την ικανότητα του δημόσιου συστήματος υγείας να απαντήσει στις ανάγκες του πληθυσμού, σε μια περίοδο αυξημένης ζήτησης», καταλήγει.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΨΝΑ

ΚΟΙΝ Δ/ΝΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΝΑ

23/9/2013

ΘΕΜΑ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΨΝΑ

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών (με αποκορύφωμα την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα), με τις οποίες αποδεικνύεται, ακόμα και για τον πιο αδαή και «ανυποψίαστο», η εγκληματική φύση του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής (με τα στοιχεία, μάλιστα, για την παρα-στρατιωτική φύση και δομή της οργάνωσης, με τις ομάδες κρούσης κλπ), όταν ακόμα και η παρούσα κυβέρνηση στέλνει στον εισαγγελέα μια σειρά από εγκληματικές υποθέσεις με πρωταγωνιστές μέλη της Χ.Α, οι οποίες είχαν σκοπίμως αγνοηθεί και συγκαλυφθεί, είναι πιστεύω καιρός να κοιτάξουμε και στο ΨΝΑ «με άλλο μάτι» μερικά ζητήματα που, αν και έχουν από μακρού επισημανθεί, έχουν αρμοδίως υποβαθμιστεί, αγνοηθεί και, εμμέσως, συγκαλυφθεί.

Το ΨΝΑ έχει την θλιβερή πρωτοτυπία να έχει ως διευθυντή ενός από τα 9 ψυχιατρικά του τμήματα έναν ανοιχτά δηλωμένο νεοναζί, τον Κ. Παρασχάκη και μάλιστα κατ΄ ανάθεσιν από το ΔΣ. Δεν πρόκειται για απλό και «παρασυρμένο» ή «αφελή» οπαδό.

Υπάρχουν βίντεο με ομιλίες του (λόγω της συμμετοχής του με την Χ.Α. στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές) σε συγκεντρώσεις της εγκληματικής οργάνωσης που συνοδεύονται από τον κλασσικό ναζιστικό χαιρετισμό.

Υπάρχει η ιντερνετική του αλληλογραφία με την οποία την εκθειάζει (και όχι μόνο). Υπάρχουν συμμετοχές του σε εκπομπές σε διάφορα κανάλια όπου εξυμνεί την Χρυσή Αυγή και την χούντα.

Υπάρχει η ιστορία με τις άδειες οπλοφορίας, που αν και εξετάστηκε από το ΔΣ (με μεγάλη καθυστέρηση, ενός έτους, από τότε που καταγγέλθηκε), η όλη έρευνα, με τον τρόπο που έγινε, αδυνατούσε ν΄ ανιχνεύσει τον αριθμό, τους (μη καταγεγραμμένους) τρόπους χορήγησης και τους αποδέκτες των διαφόρων πιστοποιητικών ψυχικής κατάστασης για την έκδοση αδειών οπλοφορίας.

Και βέβαια, να μην ξεχνάμε ότι το ναζιστικό αυτό μόρφωμα, τόσο μέσα από τις ιστοσελίδες του, όσο και με (προ μηνών) δηλώσεις βουλευτών του, έχει ταχθεί υπέρ του ναζιστικού προγράμματος «στείρωσης και ευθανασίας» των ψυχικά πασχόντων και αναπήρων (Ματθαιόπουλος κλπ).

Πώς είναι δυνατόν να είναι διευθυντής ενός ψυχιατρικού τμήματος, να υποδέχεται και να έχει την θεραπευτική ευθύνη ψυχικά ασθενών στη σημερινή Ελλάδα ένα στέλεχος νεοναζιστικού μορφώματος με αυτές τις θέσεις και πρακτικές;

Τι άλλο θα χρειαστεί επιτέλους να γίνει για να συνειδητοποιήσουμε ότι το φίδι «δεν είναι πια μέσα», αλλά «έχει βγει από το αυγό» και ότι το γνωστό σε όλους μας σκοτεινό και οδυνηρό «παρελθόν» μετατρέπεται, με ταχείς ρυθμούς, στο «ζοφερό μέλλον» που «γίνεται παρόν» όσο περισσότερο το υποτιμούμε, ή «κάνουμε τα στραβά μάτια» (ή, ενίοτε, «του κλείνουμε και το μάτι»);

Και οι ασθενείς (και οι οικογένειές τους) να ξέρουν (ή να μάθουν) ότι νοσηλεύονται σε ένα τμήμα που διευθυντής του είναι ένας γιατρός με ιδεολογία Γ΄ Ράιχ ; Που συμμετέχει σε μιαν οργάνωση που δολοφονεί; Μιαν οργάνωση που δολοφονεί και εξοντώνει αυτούς που, βάσει της βοθρολυματικής ιδεολογίας της, κατατάσσει στους «υπανθρώπους» (τους μη καθαρόαιμους «έλληνες»), αυτούς που «αξίζει και πρέπει» να εξοντωθούν και της οποίας ο σκοτεινός ορίζοντας περιλαμβάνει, μετά τους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους, τους αριστερούς κοκ, και τους ψυχικά πάσχοντες και γενικά τους κάθε είδους αναπήρους ;

Και δεν έχει το κάθε μέλος και στέλεχος της οργάνωσης το δικό του μερίδιο συνενοχής και ευθύνης για τις εγκληματικές της ενέργειες;

Και ένα ακόμα ερώτημα: αν η επόμενη δολοφονία από χρυσαυγίτη διαπραχθεί με πυροβόλο όπλο, δεν θα γίνει, γενικά, «θέμα» και δεν θ΄ αναρωτιόμαστε όλοι στο ΨΝΑ, «ποιός του έδωσε το πιστοποιητικό ψυχικής κατάστασης για να βγάλει την άδεια οπλοφορίας»;

Θεωρώ ότι το ΔΣ πρέπει να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχει τουλάχιστον διευθυντής τμήματος στο ΨΝΑ, και μάλιστα κατ΄ ανάθεσιν, που να είναι χρυσαυγίτης και να πάρει άμεσα τα δέοντα επ΄ αυτού μέτρα, για να διασωθεί η στοιχειώδης αξιοπρέπεια της ψυχιατρικής κοινότητας και η αξιοπιστία του ίδιου του νοσοκομείου.

Το «κατ΄ ανάθεσιν» σημαίνει «ευθύνη του ΔΣ», δηλαδή, αυτό επιλέγει αν θα έχει τοποθετήσει και εξακολουθεί να διατηρεί, ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις, ένα στέλεχος μιας εγκληματικής οργάνωσης ως διευθυντή τμήματος, ή όχι.

Κι΄ ακόμα, να γίνουν πιο ουσιαστικές οι διαδικασίες έκδοσης πιστοποιητικών για άδεια οπλοφορίας. Στην πράξη και όχι απλώς με την έκδοση κάποιων εγγράφων.

 

Θ. Μεγαλοοικονόμου

Δ/ντής ψυχίατρος

«ΣΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ» Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Μια παλιά ανάρτηση της Συσπείρωσης, του Οκτωβρίου 2010, με πρωταγωνιστές τον Ανδρέα Λοβέρδο, τότε Υπουργό Υγείας και τον Αδωνι Γεωργιάδη, τότε βουλευτή του ΛΑΟΣ, διατηρεί όλη της την επικαιρότητα σήμερα, με Υπουργό Υγείας τον Α. Γεωργιάδη και βουλευτή νεοσύστατου (υπο) κόμματος τον Α. Λοβέρδο.(Πατήστε εδώ για την παλιά σχετική ανάρτηση για την απάντηση του Λοβέρδου στον Γεωργιάδη)

Αυτή η εναλλαγή στον υπουργικό θώκο δεν είναι, εν τέλει, παρά μια εναλλαγή «διδύμων» ως προς τον ακραίο ρατσισμό και τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό που αποτελούν το πολιτικο-ιδεολογικό όχημα του μονοδιάστατα, και με αδίστακτο τρόπο, εκτελεστικού τους ρόλου στην εφαρμογή των εντολών της τρόικας, με το όποιο ανθρώπινο κόστος.

Τον Οκτώβρη του 2010 ο Αδωνις Γεωργιάδης διατύπωνε ως εξής την ερώτησή του στον ομογάλακτο ιδεολογικά τότε Υπουργό : «Υπάρχει ρατσισμός κατά των Ελλήνων…. Συμφέρει να πας στο νοσοκομείο και να πεις ότι είσαι Αφγανός και Πακιστανός, ενώ, αν πεις ότι είσαι Ελληνας, πρέπει να πληρώσεις».

Η μόνη διαφορά από τότε είναι ότι ο Α. Γεωργιάδης ως Υπουργός, πλέον, προσπαθεί απεγνωσμένα να φέρει στην κοινωνική συνθήκη των μεταναστών την πλειονότητα του εγχώριου πληθυσμού, με το ιστορικό πλέον σλόγκαν «ο Ελληνας πάει στο νοσοκομείο ακόμα και με το τσίμπημα της μέλισσας». Δηλαδή, πρέπει να πηγαίνει όσο σπανιότερα γίνεται, αν μπορεί και καθόλου. Να προτιμά να πεθαίνει σπίτι του, ή στο δρόμο.

Αλλωστε, ο νέος Υπουργός κάνει ό,τι μπορεί ώστε, ακόμα και αν επιμένει ο «Ελληνας» να πηγαίνει σε νοσοκομείο, να μη βρίσκει κανένα γιατί τα κλείνει το ένα πίσω από το άλλο. Το επόμενο στάδιο των νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων στην Υγεία πιθανόν να είναι ο «μετασχηματισμός» (αυτή η πολύπαθη λέξη) των νοσοκομείων που κλείνουν, σε γραφεία κηδειών. Ισως αυτό να αποδίδει με πιο μεγάλη ακρίβεια τις ανάγκες του κρατούντος συστήματος στη νέα εποχή, στις οποίες ήλθε για να δώσει απάντηση, εκ μέρους της τρόικας, ο Αδωνις Γεωργιάδης.

 

 

psyspirosi.gr

Χαϊδάρι, 19/7/2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου καταδικάζει την πρωτοφανή εισβολή των ΜΑΤ και τους προπηλακισμούς εργαζομένων, γιατρών και συνοδών που διαμαρτυρόντουσαν ενάντια στην επίσκεψη - παρωδία του Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη στο νοσοκομείο μας. Η επίθεση αυτή επιβεβαιώνει την πρόθεση της άθλιας δικομματικής κυβέρνησης να επιβάλλει το δόγμα του Νόμου και της Τάξης για να προωθήσει την αντιλαϊκή πολιτική της.
Ο Υπουργός μιας κυβέρνησης που υπονομεύει τη δημόσια υγεία, κλείνει νοσοκομεία, απολύει και θέτει σε διαθεσιμότητα προσωπικό, παραδίδει το ΕΣΥ στα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στο ΑΤΤΙΚΟ της αθλιότητας των ράντζων και της έλλειψης προσωπικού. Γιʼ αυτό μπήκε στο νοσοκομείο από την πίσω πόρτα και μίλησε σε άδειο αμφιθέατρο (με την παρουσία 5-10 παρατρεχάμενων της διοίκησης και 15-20 πανεπιστημιακών καθηγητών), φρουρούμενος από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που εισέβαλλαν στο νοσοκομείο.

Το σωματείο και η γενική συνέλευση καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου (Διοικητή, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και ορισμένους Πανεπιστημιακούς καθηγητές) που νομιμοποίησαν την είσοδο των ΜΑΤ σε Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και δέχτηκαν να συνομιλήσουν μαζί του σε συνθήκες βίας και τρομοκρατίας.

Η γενική συνέλευση χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στη μαχητική διαμαρτυρία καταγγέλλοντας της διάλυση της δημόσιας υγείας και την κυβερνητική τρομοκρατία.

Σε κοινό μέτωπο με τους ασθενείς, τους υπόλοιπους υγειονομικούς και το λαό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης - Ε.Ε. - ΔΝΤ.

ΥΓ. Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια και ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, αντιστρέφοντας για μια ακόμη φορά την πραγματικότητα, διαδίδουν ότι ο υπουργός «χτυπήθηκε» από τους εργαζόμενους. Είναι τόσο ψεύτες που δεν αξίζουν ούτε την περιφρόνησή μας.


Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Aναδημοσίευση-απόσπασμα από το άρθρο του ΙΟΥ  "Τί έκανες στην Βουλή κ. υπουργε;"  της  "Εφημερίδας  των Συντακτών"

 

And the winner is…

 

Ο Αδωνις Γεωργιάδης κερδίζει διά περιπάτου την υπόθεση των ερωτήσεων. Στο διάστημα που εξετάζουμε έχει υποβάλει συνολικά 1.902 ερωτήσεις και αναφορές, τις περισσότερες βέβαια ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, συνήθως ως δίδυμο με τον Αθανάσιο Πλεύρη. Από αυτές, οι 124 υποβλήθηκαν στο υπουργείο Υγείας, το οποίο σήμερα διευθύνει ο τηλεπρόβλητος βιβλιοπώλης.

 

Επιλέγουμε τους τίτλους των πιο χαρακτηριστικών ερωτήσεων του κ. Γεωργιάδη: «Το ΚΕΕΛΠΝΟ χρυσός χορηγός του Athens Pride» (4.6.2010), «Κατάληψη από λαθρομετανάστες του πρώην εργοστασίου δισκογραφίας της Κολούμπια» (14.6.2010), «Παράνομος καταυλισμός Αθιγγάνων στο Νομισματοκοπείο» (23.6.2010), «Μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών σε κτίριο επί των οδών Ιουλιανού και Μ. Βόδα» (5.7.2010), «Αύξηση περιπτώσεων διακοπής κύησης» (5.7.2010), «Παράνομοι οίκοι ανοχής στην Αθήνα» (5.7.2010), «Λειτουργία παράνομου παιδικού σταθμού για λαθρομετανάστες» (31.8.2010), «Γκέτο Σομαλών ισλαμιστών στην οδό Φυλής» (14.9.2010), «Παρουσία αλλοδαπών σε οίκημα στη Μεταμόρφωση» (1.10.2010), «Οικονομική επιβάρυνση του ΕΣΥ από τη δωρεάν περίθαλψη παράνομων μεταναστών» (11.10.2010), «Δαπάνες νοσοκομείων και ιατρική περίθαλψη αλλοδαπών» (29.10.2010), «Εντονο πρόβλημα ασφάλειας και υγιεινής λόγω συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού μεταναστών σε παλαιά μονοκατοικία επί της Αδμήτου 8 στην πλατεία Αττικής» (8.11.2010), «Εξαρση της φυματίωσης εξαιτίας των λαθρομεταναστών» (10.11.2010), «Αλλοδαποί στη χώρα μας που παρουσιάζουν ενεργό φυματίωση και αρνούνται θεραπευτική αγωγή» (12.11.2010), «Εντονα προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας στον Κολωνό εξαιτίας παρουσίας Αθιγγάνων» (30.12.2010), «Ελεγχος κτιρίου στο οποίο κατοικούν λαθρομετανάστες για μολυσματικές ασθένειες» (17.1.2011), «Εγκατάσταση των λαθρομεταναστών καταληψιών της Νομικής Σχολής στο μέγαρο Υπατία» (11.2.2011), «Διαμαρτυρίες και έντονα προβλήματα από τους τοξικομανείς και τους παράνομους αλλοδαπούς πέριξ της οδού Στουρνάρη» (1.3.2011), «Απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Αθήνας» (22.3.2011), «ΟΓΑ και χορήγηση επιδομάτων σε αλλοδαπούς» (1.4.2011), «Κρούσματα λοιμωδών ασθενειών στους λαθρομετανάστες» (6.4.2011), «Εντονο πρόβλημα ασφάλειας και υγιεινής σε κτίρια της οδού Γερανίου» (18.5.2011), «Κατάληψη του πρώην Γηροκομείου Γαργαλιάνων από λαθρομετανάστες» (20.5.2011), «Κόστος νοσηλείας λαθρομεταναστών στα δημόσια νοσοκομεία» (10.6.2011), «Κατασκευή ξενώνα μεταναστών στο Μοσχάτο» (16.6.2011), «Αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες» (16.6.2011), «Λαθρομετανάστες και αύξηση μολυσματικών ασθενειών» (8.7.2011), «Μεταδημοτεύσεις Αθιγγάνων στον Δήμο Χαλανδρίου» (15.7.2011), «Εντονο πρόβλημα ασφάλειας και υγιεινής σε πολυκατοικία στον Αγιο Παντελεήμονα» (5.9.2011), «Παράνομες δραστηριότητες αλλοδαπών στην περιοχή της 6ης δημοτικής κοινότητας του Δ.Α.» (19.9.2011), «Υπερπληθυσμός λαθρομεταναστών σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Κυψέλη» (7.10.2011), «Ελονοσία και λαθρομετανάστευση» (14.10.2011), «Αντιδράσεις Κούρδων μεταναστών στο Λαύριο» (26.10.2011), «Σχετικά με την υπερσυγκέντρωση λαθρομεταναστών σε πολυκατοικίες της οδού Αριστοτέλους» (9.11.2011), «Σχετικά με τα προβλήματα από τους τοξικομανείς και τους λαθρομετανάστες» (1.8.2012), «Αύξηση κρουσμάτων AIDS και άμεσα μέτρα καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης, της πορνείας και της διακίνησης ναρκωτικών» (2.10.2012), «Αύξηση μολυσματικών ασθενειών και λαθρομετανάστες» (5.2.2013).

 

Για τη σοβαρότητα των κινδύνων που επισείει ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνουμε την απάντηση του υπουργείου στο ερώτημά του με θέμα «φυματίωση και λαθρομετανάστες» (31.7.2012), στην οποία αποδεικνύεται ότι σε σύνολο 750 κρουσμάτων φυματίωσης μόνο οι 176 ήταν αλλοδαποί, ενώ οι 571 Ελληνες (και 3 άγνωστοι).

 

Αφήνουμε ασχολίαστη και την ερώτηση των Γεωργιάδη-Πλεύρη με θέμα «Κόστος διάσωσης λαθρομεταναστών» (18.5.2011).

 

Πώς θεωρήθηκε ο κ. Γεωργιάδης με αυτές τις ακραίες ρατσιστικές απόψεις ως ο κατάλληλος άνθρωπος για την εφαρμογή της πολιτικής υγείας της νέας κυβέρνησης; Αναζητήστε την απάντηση στον ενθουσιασμό για τις ικανότητές του που έδειξε από τη συχνότητα του «Βήμα FM» ο διευθυντής του σταθμού αλλά και ο μόνιμος συνεργάτης του Θεόδωρος Πάγκαλος. Θυμηθείτε και την ιδιαίτερα στενή σχέση του ΛΑΟΣ με τους κορυφαίους ιδιώτες επιχειρηματίες στον χώρο της Υγείας. Και κάτι ακόμα: είναι ο μόνος που έχει έτοιμη την απάντηση για το ποιος φταίει για την κατάρρευση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας. Οχι βέβαια το Μνημόνιο. Οι «λαθρομετανάστες»…

 

……………………………………………………………………………………………………………….

ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥ: Τάσος Κωστόπουλος, Αντα Ψαρρά, Δημήτρης Ψαρράς Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΑΚΡΑIΦΝΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗ

ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ /ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΩΣ ΑΠΕΙΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Ρατσισμού, Υπουργείο Απανθρωπισμού, Υπουργείο Αρρώστιας, ή όπως θέλει ας το ονομάζει, πλέον, ο καθένας, αλλά επ΄ ουδενί Υπουργείο Υγείας, όπως, έστω κατ΄ όνομα, ήταν μέχρι τώρα. Ο Αδωνις έβαλε από την πρώτη μέρα την φαιόχρωμη σφραγίδα του. Δεν είναι τυχαίο που ένας από τους πρώτους ανθρώπους που συνάντησε αμέσως μόλις ορκίστηκε ως Υπουργός, ήταν ο Λοβέρδος, προφανώς για να τον μυήσει σε όσα ρατσιστικού/φασιστικού χαρακτήρα είχε ο ίδιος εισάγει, αλλά έμειναν στη μέση. Η σύλληψη, φυλάκιση και διαπόμπευση των οροθετικών ιερόδουλων και η στρατοπεδοποίηση της κοινωνίας μέσω της δημιουργίας «υγειονομικής ζώνης» για τον εγκλεισμό των μεταναστών (αλλά, εν συνεχεία, και των τοξικοεξαρτημένων και των αστέγων) ως «επικινδύνων» για την «δημόσια υγεία», ήταν το έργο που σημάδεψε οριστικά αυτόν τον χαρακτηριστικό εκπρόσωπο της σύγχρονης «κοινοτοπίας του κακού», που εμβληματικός της, ιστορικά, εκπρόσωπος ήταν, για την Χάνα Αρεντ, ο Αϊχμαν. Ο Λοβέρδος ανήκει στην ίδια οικογένεια.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης συνιστά το «βήμα παραπέρα» σ΄ αυτό το ακροδεξιό/νεοναζιστικό τόξο, που ακουμπά χωρίς καμιά, πλέον, «συστολή», την Χρυσή Αυγή και που συσπειρώνεται για ένα αμείλικτο κοινωνικό πόλεμο εξόντωσης των κάθε είδους «διαφορετικών», αποκλεισμένων και εξαθλιωμένων. Δεν είναι τυχαίο που ένα άτομο με το προφίλ του Αδωνι τοποθετήθηκε σ΄ ένα χώρο όπως αυτός της Υγείας που, ιστορικά, αποτελεί, πέραν των άλλων, και ένα βασικό μοχλό κοινωνικού ελέγχου, μέσα από την λειτουργία του υγειονομικού θεσμού ως τέτοιου, μέσα από τις «υγειονομικές ζώνες», τον στρατοπεδικό εγκλεισμό/καραντίνα, τις διάφορες κατασταλτικές μεθοδεύσεις διαμέσου της «ιατρικοποίησης» της εκάστοτε κρίσης. Ας μην ξεχνάμε ότι ο πρώτος εγκλεισμός των εβραίων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης από τους ναζί, πριν το Αουσβιτς και τους θαλάμους των αερίων, ήταν με το πρόσχημα του κινδύνου που υποτίθεται ότι, «ως εβραίοι», αντιπροσώπευαν για την «δημόσια υγεία», κυρίως για επιδημία φυματίωσης - καληώρα όπως ήδη θεωρούσε ο Αδωνις για τους μετανάστες πριν καν αναλάβει ως Υπουργός Υγείας. Με το κλείσιμο και νοσοκομείων επί θύραις, τις μετακινήσεις και απολύσεις προσωπικού και από τον χώρο της Υγείας να επαπειλούνται και την περαιτέρω δημιουργία των όρων για τον αποκλεισμό της πλειονότητας της κοινωνίας εκτός πάσης δυνατότητας λήψης υπηρεσιών υγείας, η στρατηγική της τρόικας, μέσω προσώπων ακραιφνώς ρατσιστικής, εθνικιστικής και φασιστικής κοπής όπως ο Αδωνις, είναι η κλιμάκωση ενός κοινωνικού/ταξικού πολέμου μέχρις εσχάτων, με μια προσπάθεια συσπείρωσης των πιο εξαθλιωμένων και απελπισμένων στρωμάτων, της κοινωνικής σκόνης που παράγει η κρίση, σπέρνοντας αποπροσανατολισμό, σύγχυση και παθητικοποίηση, καλλιεργώντας την κοινωνική παράλυση και ευελπιστώντας ακόμα και στην ενεργητική κινητοποίηση κάποιων εξ΄ αυτών, στην λογική του κοινωνικού κατακερματισμού και κανιβαλισμού, στο έργο της κατεδάφισης – ακόμα κι΄ αν αυτή η κατεδάφιση στρέφεται εν τέλει και εναντίον τους.

Ισως, όμως, μια κυβέρνηση με έναν Αδωνι στο Υπουργείο Υγείας (όπως και με ένα Κυριάκο Μητσοτάκη από την άλλη) να είναι και σημάδι ότι το τέλος της είναι κοντά….

2/7/2013

psyspirosi.gr

Νέα του Blog

Το αδύνατο που έγινε δυνατό

20.02.2017 | Slider
Εμφανίσεις: 4007