«ΣΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ» Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Μια παλιά ανάρτηση της Συσπείρωσης, του Οκτωβρίου 2010, με πρωταγωνιστές τον Ανδρέα Λοβέρδο, τότε Υπουργό Υγείας και τον Αδωνι Γεωργιάδη, τότε βουλευτή του ΛΑΟΣ, διατηρεί όλη της την επικαιρότητα σήμερα, με Υπουργό Υγείας τον Α. Γεωργιάδη και βουλευτή νεοσύστατου (υπο) κόμματος τον Α. Λοβέρδο.(Πατήστε εδώ για την παλιά σχετική ανάρτηση για την απάντηση του Λοβέρδου στον Γεωργιάδη)

Αυτή η εναλλαγή στον υπουργικό θώκο δεν είναι, εν τέλει, παρά μια εναλλαγή «διδύμων» ως προς τον ακραίο ρατσισμό και τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό που αποτελούν το πολιτικο-ιδεολογικό όχημα του μονοδιάστατα, και με αδίστακτο τρόπο, εκτελεστικού τους ρόλου στην εφαρμογή των εντολών της τρόικας, με το όποιο ανθρώπινο κόστος.

Τον Οκτώβρη του 2010 ο Αδωνις Γεωργιάδης διατύπωνε ως εξής την ερώτησή του στον ομογάλακτο ιδεολογικά τότε Υπουργό : «Υπάρχει ρατσισμός κατά των Ελλήνων…. Συμφέρει να πας στο νοσοκομείο και να πεις ότι είσαι Αφγανός και Πακιστανός, ενώ, αν πεις ότι είσαι Ελληνας, πρέπει να πληρώσεις».

Η μόνη διαφορά από τότε είναι ότι ο Α. Γεωργιάδης ως Υπουργός, πλέον, προσπαθεί απεγνωσμένα να φέρει στην κοινωνική συνθήκη των μεταναστών την πλειονότητα του εγχώριου πληθυσμού, με το ιστορικό πλέον σλόγκαν «ο Ελληνας πάει στο νοσοκομείο ακόμα και με το τσίμπημα της μέλισσας». Δηλαδή, πρέπει να πηγαίνει όσο σπανιότερα γίνεται, αν μπορεί και καθόλου. Να προτιμά να πεθαίνει σπίτι του, ή στο δρόμο.

Αλλωστε, ο νέος Υπουργός κάνει ό,τι μπορεί ώστε, ακόμα και αν επιμένει ο «Ελληνας» να πηγαίνει σε νοσοκομείο, να μη βρίσκει κανένα γιατί τα κλείνει το ένα πίσω από το άλλο. Το επόμενο στάδιο των νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων στην Υγεία πιθανόν να είναι ο «μετασχηματισμός» (αυτή η πολύπαθη λέξη) των νοσοκομείων που κλείνουν, σε γραφεία κηδειών. Ισως αυτό να αποδίδει με πιο μεγάλη ακρίβεια τις ανάγκες του κρατούντος συστήματος στη νέα εποχή, στις οποίες ήλθε για να δώσει απάντηση, εκ μέρους της τρόικας, ο Αδωνις Γεωργιάδης.

 

 

psyspirosi.gr


Magazine - Other articles

Νέα του Blog

Το αδύνατο που έγινε δυνατό

20.02.2017 | Slider
Εμφανίσεις: 4050