Διαβάστε  επιιστολή απάντηση 3 επιστημονικά υπεύθυνων της ΕΠΑΨΥ

για το  παρακάτω  σχόλιο που συμπεριλαμβάνονταν σε δημοσίευμα του psyspirosi.gr, σχετικό με την απόλυση του Α. Βασιλικόπολου από την ΕΠΑΨΥ για λόγους "χημείας".

Η επιστολή-απάντηση ακολουθεί μετά το σχόλιο...

 

Περί "χημείας" και σύγχρονης "αλχημείας"… (2)

 

Η υποψήφια βουλευτής του ακροδεξιού -μνημονιακού- ΛΑΟΣ, δέχεται επίσκεψη από τους επιστημονικά υπεύθυνους των δομών της ΕΠΑΨΥ στην Εύβοια...

Θα ήταν ενδιαφέρον να γνωρίζουμε και τις θέσεις του ΛΑΟΣ σε σχέση με την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση

και την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση  καθώς,  από ό,τι φαίνεται, και εδώ υπάρχει "χημεία" .

 

 

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ PSYSPIROSI.GR

 

 

7/5/2012

Αξιότιμοι κύριοι,

 

Την Τρίτη, 24/4/2012, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα «Πανελλαδική Συσπείρωση για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση (www.psyspirosi.gr) ένα κείμενο με τίτλο «Η ΕΠΑΨΥ απέλυσε τον επιστημονικά υπεύθυνο του Οικοτροφείου ‘Θέτις’ επειδή ήταν αντίθετος στην παρακράτηση των συντάξεων». Στην ανάρτηση συμπεριλαμβάνονται δυο φωτογραφίες με τον τίτλο «Περί "χημείας" και σύγχρονης "αλχημείας"». Στη δεύτερη φωτογραφία απεικονίζονται οι επιστημονικά υπεύθυνες των δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. στην Εύβοια -και συντάκτριες της παρούσας επιστολής- σε συνάντηση με την Υπ. βουλευτή του ΛΑΟΣ, κα Παπανδρέου και η φωτογραφία συνοδεύεται από υπαινικτικό και ανυπόστατο σχόλιο.

 

Προς πληροφόρηση όλων, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η συγκεκριμένη συνάντηση έγινε στα πλαίσια προγραμματισμένων συναντήσεων με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση εκπροσώπων από όλους τους χώρους της πολιτικής σκηνής. Ορισμένες από αυτές τις συναντήσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες. Η περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα, καθώς λόγω της δυσχερέστατης κοινωνικοοικονομικής συγκυρίας το μέλλον και η βιωσιμότητα των δομών αποκατάστασης βρίσκεται σε κίνδυνο. Η συνθήκη αυτή καθιστά επιτακτική και αναμφισβήτητη την ανάγκη υλοποίησης ανάλογων δράσεων προς ενημέρωση του πολιτικού κόσμου και της κοινής γνώμης, γενικότερα. Εξάλλου, η συνεργασία με όλους τους φορείς -σε επίπεδο συλλόγων, κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών υγείας, τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτικών εκπροσώπων- αποτελεί επιδίωξη της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. από το 1988 που δραστηριοποιείται με στόχο την προσφορά υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. Σε αυτή τη βάση συνεχίζουμε την προσπάθεια, καθώς θεωρούμε ότι μία θεμελιώδης παράμετρος της παροχής κοινοτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας είναι η ενημέρωση και η συνεργασία με όλες τις συνιστώσες από τις οποίες απαρτίζεται η ίδια η κοινότητα, δηλαδή το σύνολο των μελών και των φορέων.

 

Θεωρούμε, λοιπόν, τον τίτλο της φωτογραφίας, τα σχόλια και το γενικότερο ύφος της ανάρτησης ως άτοπα, με υπαινιγμούς που δεν αφορούν στην πραγματικότητα, παρερμηνεύοντας μεμονωμένο στιγμιότυπο από το σύνολο των ενημερωτικών δράσεων των δομών μας. Το γεγονός αυτό μας θίγει τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και ως επαγγελματίες και εργαζόμενες σε μία εταιρεία με μακρόχρονο, αξιόλογο και πρωτοπόρο έργο στον τομέα της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στην Ελλάδα, η οποία χαίρει διεθνούς αναγνώρισης.

 

 

Με εκτίμηση,

 

Κατερίνα Καρβουνιάρη, Επιστημονικά Υπεύθυνη Οικοτροφείου Ε.Π.Α.Ψ.Υ. Χαλκίδας

 

Όλγα Κοτρώτσου, Επιστημονικά Υπεύθυνη Οικοτροφείου Ε.Π.Α.Ψ.Υ. Ερέτριας

 

Φωτεινή Τζαφέρου, Επιστημονικά Υπεύθυνη Ξενώνα Ε.Π.Α.Ψ.Υ. Χαλκίδας


Magazine - Other articles

Νέα του Blog

Το αδύνατο που έγινε δυνατό

20.02.2017 | Slider
Εμφανίσεις: 4007