Αναδημοσίευση από

iskra

 

Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ Ή ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ;

Του ΝΙΚΟΥ ΛΑΪΟΥ

 


Το ρεπορτάζ:

Μιλώντας σε ημερίδα για τη δημόσια Υγεία, ο υπουργός διάλυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας κ. Α. Λοβέρδος χαρακτήρισε «μεγάλο πρόβλημα της πόλης την αδήλωτη παράνομη πορνεία και τη σχέση της με το πρόβλημα της διάδοσης του AIDS». Τόνισε ότι είναι πλέον πρόβλημα της ελληνικής οικογένειας καθώς η μετάδοση γίνεται «από την παράνομη μετανάστρια στον Έλληνα πελάτη, στην ελληνική οικογένεια» !!!.

Σε συνεργασία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή, όπως είπε, δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας τα στοιχεία για την παράνομη εκπόρνευση καθώς «εγείρεται θέμα δημόσιας υγείας». Για να καταλήξει: «Να φύγουν από τη χώρα οι γυναίκες φορείς»! Ούτε συζήτηση βέβαια για τα τεράστια κενά στο καθεστώς ελέγχου και λειτουργίας των οίκων ανοχής από ΕΛ.ΑΣ., υπουργείο Υγείας και δήμους. Σε ότι αφορά το πρόβλημα των χρηστών ναρκωτικών, θέλησε να δώσει εικόνα σχετικής βελτίωσης λέγοντας ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά. Όπως ανέφερε, στη Θεσσαλονίκη η λίστα αναμονής για ένταξη σε προγράμματα μεθαδόνης έχει μειωθεί από τα 4 χρόνια στις 20 μέρες και στον Πειραιά το πρόβλημα των χρηστών στο εμπορικό κέντρο της πόλης έχει εξαλειφθεί (;;!!!) .


...και η απάντηση:

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ AIDS ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΞΙΚΟΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ

Ο ανεκδιήγητος όσο και επικίνδυνος Υπουργός Υγείας, μετά την υπόσχεση για "επίλυση του προβλήματος των ναρκωτικών" μέσω ανεξέλεγκτης (ήλπιζε) χορήγησης υποκαταστάτων ουσιών, που τις θωρεί μάλλον ως καραμέλες για τον βήχα, απαίτησε πρόσφατα "επίλυση" και του προβλήματος της διάδοσης του ιού του AIDS. Με την ίδια, πάντα, προς κατανάλωση ψευτοπαληκαριά, τους ίδιους πάντα όρους που παραπέμπουν ευθέως σε ναζιστικές βιο-κατασταλτικές μεθόδους - προσθέτοντας τώρα μια αποφασιστική ιδεολογική πινελιά ρατσισμού και σεξισμού καθώς, σύμφωνα με τον Υπουργό, το AIDS μεταδίδεται "από την παράνομη μετανάστρια στον Ελληνα πελάτη, στην ελληνική οικογένεια". Προφανώς είναι ανάξια λόγου για τον υποψήφιο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και, σε κάθε περίπτωση, Μεγάλο Άνδρα (ελπίζει), η πληθώρα επιστημονικών δημοσιεύσεων, που συνδέουν την όξυνση της διάδοσης του HIV/AIDS στην Ελλάδα με τις περικοπές δημοσίων παροχών υγείας και υγιεινής, των οποίων ο ίδιος ως Υπουργός Υγείας είναι πρωτεργάτης.

Το δε νέο χρονικό όριο για την "επίλυση του προβλήματος των ναρκωτικών", μετά το πρώτο που πανηγυρικά τοποθετούσε στα μέσα Νοέμβρη 2011, μεταφέρεται πλέον από τον Υπουργό στα τέλη Φλεβάρη 2012, καθώς "μέχρι το τέλος του χειμώνα θα έχει εξαλειφθεί η λίστα της ντροπής". Εκτός κι αν ρίξει χιόνι τον Απρίλη, οπότε μπορεί και να μας πει ότι δεν τελείωσε ο χειμώνας...

Ναι, τα ψεύδη και οι χειρισμοί είχαν ξανά την τιμητική τους, σ' αυτό το κατά τα άλλα νεοφιλελεύθερο παραλήρημα. Χαρακτηριστική και η αναφορά του Υπουργού στην "εξάλειψη" του "προβλήματος των χρηστών στο εμπορικό κέντρο της πόλης" του Πειραιά. Όμως "το πρόβλημα των χρηστών", δηλαδή η πιάτσα, η κορυφή του παγόβουνου της εξάρτησης, ακόμη και τα παιδιά του Δημοτικού στον Πειραιά ξέρουν ότι μεταφέρθηκε ένα τετράγωνο πέρα, απ' το σημείο στο οποίο βρισκόταν η Μονάδα ΟΚΑΝΑ του Πειραιά.

"Το πρόβλημα των χρηστών"... Μια τερατώδης διαστροφή του φαινομένου της τοξικοεξάρτησης, με όρους λάιφ-στάιλ και αναπαραγωγής όλων των στερεοτύπων/αναπαραστάσεων της εξάρτησης - διαστροφή στην οποία η Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ βάζει πλάτη, όπως φαίνεται και από την τοποθέτησή της στην Ημερίδα "Για την Προαγωγή της Δημόσιας Υγείας" του Πάγκαλου, όπου εξήγγειλε την δημιουργία "χώρων προένταξης" στα θεραπευτικά προγράμματα, στους οποίους οι χρήστες εκτός λίστας θα μπορούν να κάνουν ακόμα και χρήση «αλλά όχι σε δημόσια θέα». Πέρα από το έωλο της εξαγγελίας, που μυρίζει προχειρότητα και, ενδεχομένως, ΕΣΠΑ με ημερομηνία λήξης, η φράση «αλλά όχι σε δημόσια θέα» προσιδιάζει σε προτεστάντη πάστορα, παρά σε Πρόεδρο του εθνικού συντονιστικού φορέα για τις εξαρτήσεις, που πρέπει να αντιμετωπίζει τις αιτίες του φαινομένου των εξαρτήσεων και όχι να ξορκίζει με λιβάνι το -με αστικά κριτήρια- "αισθητικό" κομμάτι του. Το οποίο, σαφώς, έχει και -εξίσου αστικές- επιχειρηματικές προεκτάσεις, καθώς όπου οι τιμές των ακινήτων πέφτουν εξ αιτίας της μαζικής εξαθλίωσης, της πιάτσας των ναρκωτικών και/ή της πορνείας, οι γύπες μαζεύονται ξετρελαμένοι, απαιτώντας την εκδίωξη των "ανθρώπων-σκιών", που τους χαλάνε το business as usual.

Εκτός από τις φράσεις, λοιπόν, υπάρχουν και οι πράξεις... Όπως η προεκλογική εκστρατεία του κυρίου Λοβέρδου, που με ταρατατζούμ περνά -μετά τις εξαρτήσεις- και από την Έρημη Χώρα του AIDS. Θα έχουμε εξελίξεις στο πεδίο της προπαγάνδας, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα παρουσιάζει ως "λύση του προβλήματος" του AIDS την διανομή προφυλακτικών; Όλα αυτό δείχνουν. Όπως η "λύση" στο πολυπαραγοντικό και πρωτευόντως κοινωνικό πρόβλημα της εξάρτησης ταυτίζεται με την χημική απομείωση της "λίστας αναμονής" και με το στρίμωγμα των τοξικοεξαρτημένων σε ανήλιαγα λυόμενα στις παρυφές των νοσοκομείων, έτσι και η "λύση" στο επίσης κοινωνικό πρόβλημα του AIDS θα ταυτιστεί με σύντομες καμπάνιες διανομής φυλλαδίων και προφυλακτικών.

Είπαμε, εξάλλου, ο νεοφιλελευθερισμός μπορεί να εφαρμόζει στο ετοιμόρροπο κεφάλι του και κοινωνικό προσωπείο... Παίρνει, ο καημένος (ελπίζει), τις προφυλάξεις του...

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


Magazine - Other articles

Νέα του Blog

Το αδύνατο που έγινε δυνατό

20.02.2017 | Slider
Εμφανίσεις: 3591