ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΚΑΝΑ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 11–ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ:210 8827514 Αθήνα 3/10/2011

E-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες

Οι σκηνές που εκτυλίσσονται από το πρωί του Σαββάτου στο Κρατικό της Νίκαιας είναι εφιάλτης για κάθε πολιτισμένη ευνομούμενη κοινωνία. Πολίτες έχουν αποκλείσει την είσοδο του νοσοκομείου και απαγορεύουν στους συμπολίτες τους ασθενείς να πλησιάσουν το χώρο και να πάρουν τη θεραπεία τους! Ο αποκλεισμός, δε, συνοδεύεται από χυδαίες ύβρεις, προπηλακισμούς, καταστροφές και φωτογράφηση (συνοδευόμενη από απειλητικά σχόλια) όσων τολμούν να πλησιάσουν στο χώρο.

Ο υπουργός Υγείας θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος: δεσμεύτηκε ότι θα απομακρύνει «το πρόβλημα» (δηλαδή τους ασθενείς) από τους ψηφοφόρους της Α’ Πειραιά και το έκανε. Κατόρθωσε να ικανοποιήσει τα ρατσιστικά αντανακλαστικά μερίδας πολιτών και ταυτόχρονα να χρησιμοποιήσει τους εξαρτημένους (στους οποίους υποσχέθηκε «λαγούς με πετραχήλια») για να συγκινήσει τα «ευαίσθητα» αντανακλαστικά άλλων.

Οι διοικήσεις, τόσο του ΟΚΑΝΑ όσο και του Νοσοκομείου, επιδεικνύοντας «υπαλληλική» νοοτροπία του χειρίστου είδους, υπηρέτησαν με φανατισμό την επικοινωνιακή πολιτική του υπουργείου, και όχι το συμφέρον των ασθενών, αδιαφορώντας για τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις του συλλόγου εργαζομένων: Προκειμένου να φανεί ο υπουργός «συνεπής» στην ημερομηνία που είχε υποσχεθεί, η μονάδα του Πειραιά μεταφέρθηκε, εν μία νυκτί, σε ακατάλληλο χώρο, ημέρα Σάββατο, χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία ούτε του χώρου, ούτε των ανθρώπων για την αλλαγή.

Το αυγό του φιδιού όμως, αυτό που γεννιέται από την κρίση και εκκολάπτεται από τους αμετανόητους πολιτικούς υπαλλήλους των χειραγωγών αυτής της κοινωνίας, έσκασε. Και φάνηκε ο ωμός κανιβαλισμός και η βαρβαρότητα. Γιατί το να εμποδίζεται άνθρωπος να πλησιάσει στο νοσοκομείο, ή το να επιτίθεται κάποιος βάρβαρα όχι μόνο στο σώμα αλλά και στην αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου, που δίνει χρόνια τη μάχη, μέσα σ’ ένα πρόγραμμα, για να ορθοποδήσει, είναι απάνθρωπο και εγκληματικό.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση και το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Νίκαιας, τους τοπικούς δημάρχους, τις δημοτικές παρατάξεις και όλους τους φορείς της περιοχής να καταδικάσουν άμεσα τα θλιβερά αυτά γεγονότα και έμπρακτα να σταθούν δίπλα μας υπερασπιζόμενοι την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια ασθενών και εργαζομένων.

Δεν πρέπει να πληρώσουν τα εξαρτημένα άτομα την προχειρότητα με την οποία στήνονται οι νέες δομές στα νοσοκομεία, με μειωμένο προσωπικό σε ακατάλληλους χώρους. Αντί να προπηλακίζουν ασθενείς και εργαζόμενους τους καλούμε να παλέψουν μαζί μας για δημόσια δωρεάν προγράμματα αντιμετώπισης της εξάρτησης με ποιότητα υπηρεσιών και επαρκές προσωπικό, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για ουσιαστική διάλυση του ΟΚΑΝΑ και των υπόλοιπων φορέων αντιμετώπισης της εξάρτησης.


Magazine - Other articles

Νέα του Blog

Το αδύνατο που έγινε δυνατό

20.02.2017 | Slider
Εμφανίσεις: 3907