«Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ»

(Ένα μήνυμα από τη Νάπολη, που διακινείται στην Ιταλία και έφτασε και στην Ελλάδα. Δεν είναι απλό “μήνυμα”, είναι η πολιτική του Διευθυντήριου και των κυβερνήσεων της ΕΕ εν εξελίξει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Δεν είναι λόγια, δεν είναι εικασίες, δεν δικαιολογούνται αυταπάτες: αυτό που γίνεται στην περιοχή της Καμπανίας στην Ιταλία είναι αυτό που φέρνει άμεσα  στην Υγεία και στην Κοινωνική Πρόνοια στην Ελλάδα η συμφωνηθείσα, μέσω του αναθεωρημένου ‘μνημονίου’, απευθείας υπαγωγή των υγειονομικών και προνοιακών θεσμών και υπηρεσιών στην τρόϊκα ΕΕ/ΔΝΤ, διαμέσου του «ειδικού στα λογιστικά» Υπουργού Υγείας Λοβέρδου).

 

Αγαπητέ φίλε,

Εξακολουθεί ν΄ αυξάνει όλο και πιο πολύ η ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ οικονομική και εργασιακή κατάσταση των οργανισμών  του Τρίτου Τομέα στην περιφέρεια της Καμπανίας. Μόνο στη Νάπολη έκλεισαν πάνω από 50 υπηρεσίες τους τελευταίους μήνες  και εκατοντάδες άλλες είναι στα πρόθυρα να κλείσουν σε όλη την περιφέρεια. Πρόκειται για κοινότητες, κέντρα ημέρας, προστατευόμενα διαμερίσματα και στεγαστικές δομές για μικρά παιδιά και εφήβους, ηλικιωμένους, αναπήρους, ψυχικά πάσχοντες, τοξικοεξαρτημένους και για το πιο ευπαθές τμήμα των πολιτών.

Το συνολικό χρέος της περιφέρειας της Καμπανίας, των Τοπικών Φορέων και του Τομέα Υγείας (Asl), προς τους συνεταιρισμούς και τις ενώσεις που λειτουργούν αυτές τις υπηρεσίες, ανέρχεται σε 500 εκ. ευρώ.

Είκοσι υπεύθυνοι των οργανισμών του Τρίτου Τομέα (ανάμεσα σ΄ αυτούς και εγώ) είμαστε από χθες (15/12/2010) σε ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ, που θα συνεχιστεί μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Δεκέμβρη, ημερομηνία στην οποία έχει συγκληθεί από τον Νομάρχη της Νάπολη μια συνάντηση μεταξύ όλων των θεσμών και υπηρεσιών προκειμένου ν΄ αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Η απεργία θα ανασταλεί μόνο σε περίπτωση θετικής έκβασης αυτής της συνάντησης. Σε παρακαλώ να μας βοηθήσεις να διατηρηθεί στο επίκεντρο της προσοχής αυτή η ευγενής και ακραία χειρονομία διαμαρτυρίας, πολιτισμένη και όχι βίαιη, προωθώντας αυτό το μήνυμα σε όλους τους γνωστούς σου, ανοίγοντας το δρόμο γα την όποια πρωτοβουλία θα μπορούσε να μας βοηθήσει να έχουμε μιαν «ανατροπή» σε εθνικό επίπεδο, γράφοντας ένα σύντομο mail υποστήριξης στον αγώνα μας στις παρακάτω διευθύνσεις, της Νομαρχίας, της Περιφέρειας και του Δήμου.

Geradina.basilicata@interno.it

Sea.presidente@regione.campania.it

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το κείμενο θα μπορούσε να είναι το ακόλουθο:

"condivido e sostengo lo sciopero della fame dei venti rappresentanti del comitato “il welfare non e lusso”. La crisi del welfare in Campania e un emergenza nationale!"

(συμφωνώ και υποστηρίζω της απεργία πείνας των είκοσι αντιπροσώπων της επιτροπής «η κοινωνική πρόνοια δεν είναι πολυτέλεια». Η κρίση της κοινωνικής πρόνοιας στην Καμπανία είναι μια επείγουσα κατάσταση εθνικής σημασίας!)

Ευχαριστώ

Fedele Salvatore


Magazine - Other articles

Νέα του Blog

Το αδύνατο που έγινε δυνατό

20.02.2017 | Slider
Εμφανίσεις: 4050