Σήμερα έλαβα από το Κ. Ψ. Υ. Χανίων μια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευομένων του έργου "Ενδυνάμωση της συλλογικής έκφρασης και συνηγορίας των ατόμων με ψυχική αναπηρία", που διοργανώνει η Ε.Σ.Α. μεΑ (Ν.Π.Ι.Δ.). Έγγραφο με ημερομηνία "Αθήνα 9.01.2014" και "Αριθμό πρωτοκόλου 38" το οποίο μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: ( www.esaea.gr/index.php?module=announce&ANN_id=4584&ANN_user_op=view&ns_news=1&MMN_position=20:20 ).
Άν και διαφωνώ σθεναρά με τον όρο "ψυχική αναπηρία", αλλά προτιμώ τον όρο "διαφορετικότητα"! καθότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου ανάπηρο, δηλαδή ανίκανο να σκεφτεί, αλλά διαφορετικό, το αντιπαρέρχομαι και συνεχίζω.
Το Ελληνικό κράτος "εθνικοί πόροι" με συνχρηματοδότηση απο το Ε. Κ. Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) θέλουν να μας ενημερώσουν για τα δικαιώματα μας ("Ενότητες: 1. Ψυχική αναπηρία και δικαιώματα"), και κατόπιν να μας βάλουν να τα διεκδικήσουμε ("Ενότητες: 2. Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων").
Δηλαδή το κράτος, μας θέλει, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας -αφού βέβαια μας τα μάθει- από το ίδιο το κράτος! Παράδοξο;
Καλή "μάσα" λοιπόν! Εγώ δεν πρόκειται να συμπράξω σε αυτή την απάτη, ούτε σκοπεύω να αφήσω να με χρησιμοποιήσουν σαν όχημα για να φάνε πάλι το παραδάκι ή να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους οι επαγγελματίες επιτήδιοι!
"Τρελός" είμαι κύριοι, όχι ηλίθιος!!!
Είς μνήμην Γιώργου Γιαννουλόπουλου!
Μετα βδελυγμίας,
Μιχάλης Δερμιτζάκης


Magazine - Other articles

Νέα του Blog

Το αδύνατο που έγινε δυνατό

20.02.2017 | Slider
Εμφανίσεις: 4050