ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΑ ΠΑΣΧOΝΤΩΝ

Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013, 12 μ, στο ΨΝΑ

(Στο αμφιθέατρο του Υποστηρικτικού κτιρίου - πάνω από τα εξωτερικά ιατρεία)

Σε συνέχεια της συνάντησης που έγινε στις 11/9 στο ΨΝΑ ενάντια στην ληστρική παρακράτηση των συντάξεων των φιλοξενουμένων σε στεγαστικές δομές (ξενώνες, οικοτροφεία κλπ) του δημοσίου, και σύμφωνα με απόφαση που πάρθηκε σ΄ αυτή τη συνάντηση, καλούμε όλους, τους άμεσα ενδιαφερόμενους, τις οικογένειες, τους λειτουργούς ψυχικής υγείας και καθένα που ευαισθητοποιείται απέναντι σ΄ αυτή την βάναυση μεταχείριση των ψυχικά πασχόντων και γενικά των ατόμων που έχουν ανάγκη ψυχοκοινωνικής φροντίδας, περίθαλψης και φιλοξενίας, σε νέα συγκέντρωση την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, ώρα 12 μ. και πάλι στο ΨΝΑ.

Όπως είναι γνωστό, οι διαδικασίες και οι προετοιμασίες για την έναρξη υλοποίησης της παρακράτησης έχουν προχωρήσει και η εφαρμογή του μέτρου μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή και μάλιστα αιφνιδιαστικά. Και σύμφωνα με νόμους που έχουν ψηφιστεί, έπεται η επίσημη (και όχι απλώς άτυπη, όπως μέχρι τώρα) εφαρμογή της στις αντίστοιχες μονάδες του ιδιωτικού «μη κερδοσκοπικού» τομέα.

Η παρακράτηση προβλέπει κυριολεκτικό ξεζούμισμα των φιλοξενουμένων στις δομές, σε ποσοστό ανάλογα με το ύψος της σύνταξης, που ξεκινά από 40% και φτάνει μέχρι 80%.

Η νέα αυτή συγκέντρωση έχει σκοπό, αφενός, να ενημερώσει και να κινητοποιήσει όσο γίνεται περισσότερους και, αφετέρου, να επιδιώξει και να οργανώσει μια συνάντηση επί του θέματος αυτού με την υφυπουργό Υγείας, αρμόδια επί της ψυχικής υγείας, με ταυτόχρονη διαδήλωση έξω από το Υπουργείο. Και παράλληλα, να συζητήσει τα σχετικά με τη νομική βοήθεια για προσβολή του μέτρου ως παράνομου και αντισυνταγματικού και να σχεδιάσει περαιτέρω κινητοποιήσεις, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΑ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ


Magazine - Other articles

Νέα του Blog

Το αδύνατο που έγινε δυνατό

20.02.2017 | Slider
Εμφανίσεις: 3632