Συνάδελφοι/σες, φίλοι και φίλες

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 4/3 η κινητοποίηση των εργαζομένων στις ΑΜΚΕ που υλοποιούν τα προγράμματα Ψυχαργώς. Η κινητοποίηση ήταν μαζική και εξέφρασε μαχητικά την αγανάκτηση των επί μήνες απλήρωτων εργαζομένων.

Η ηγεσία του υπουργείου είχε από την προηγούμενη επικοινωνήσει με τα σωματεία ζητώντας αναβολή των κινητοποιήσεων επειδή «εξασφάλισε» 15.000.000! ευρώ και ζητούσε συνάντηση εκπροσώπων με τον Αβραμόπουλο.

Το Σωματείο Εργαζομένων στις Κοινωνικές Υπηρεσίες Ιδιωτικών Φορέων (ΣΚΥΙΦ) εξέφρασε από την αρχή τη θέση ότι δεν υποχωρεί μπροστά σε αίολες δεσμεύσεις και δε συνδιαλέγεται με την αναξιόπιστη ηγεσία του υπουργείου η οποία «ανακαλύπτει» λεφτά κάτω από την πίεση των εργαζομένων για να αρχίσουν πάλι τα προβλήματα μετά από λίγους μήνες. Απαίτηση δική μας είναι να αποδοθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα και να αναλάβει το κράτος την ευθύνη για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν υγείας.

Στη συνάντηση που είχε, ωστόσο με εκπροσώπους εργαζομένων –και εργοδότες- περιορίστηκε σε γενικόλογες και αόριστες τοποθετήσεις –και όχι δεσμεύσεις.

Το ΣΚΥΙΦ δεν συμμετείχε στη συνάντηση και πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο αγώνας των εργαζομένων πρέπει να συνεχιστεί με ανεξάρτητα χαρακτηριστικά, μη ενδίδοντας στον εμπαιγμό υπουργείου και εργοδοτών.

Εμμένοντας στην υλοποίηση η των αιτημάτων μας,

·   Απόδοση τώρα όλων των δεδουλευμένων

·   Συμβάσεις αορίστου χρόνου

·   Προσλήψεις προσωπικού

·   Ένταξη στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Ο.Σ.Ν.Ι.Ε.

·   Ένταξη των δομών στο δημόσιο σύστημα υγείας

·   Κάλυψη των κοινωνικών αναγκών για δομές αποασυλοποίησης

θα πραγματοποιήσουμε αύριο την προγραμματισμένη απεργία μας και καλούμε όλους, συναδέλφους, μέλη οικογενειών και εργαζόμενους σε κάθε κλάδο να αγωνιστούν μαζί μας για τα εργασιακά μας δικαιώματα και τη δημόσια δωρεάν υγεία.  

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/3 ώρα 11:00 πμ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
Τηλ.210 3231832 (ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ 17:30-20:00)
fax: 210 3231832
κιν: 6984830630

Πραξιτέλους 31, (3ος όροφος)
105 60 ΑΘΗΝΑ


Magazine - Other articles

Νέα του Blog

Το αδύνατο που έγινε δυνατό

20.02.2017 | Slider
Εμφανίσεις: 4050