ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ «ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ» ΤΟ ΨΝΑ

ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΟ ΣΤΑ ΧΡΕΗ

ΠΟΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΔΟΚΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;

 

Η ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟΝ "ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ"

ΚΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΩΦΕΥΕΙ

 

 

 

 

 

Σε επίσχεση εργασίας έχουμε κατέβει οι γιατροί του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι, από την Τρίτη, 17 Νοέμβρη,  διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, την άμεση καταβολή της αμοιβής των εφημεριών τεσσάρων μηνών.

Το πρόβλημα ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά συνεχίζεται ‘επάξια’ από την παρούσα κυβέρνηση : η Υπουργός Υγείας, αν και ενήμερη εγγράφως για το πρόβλημα (χρειάζονται 248.000 ευρώ για να πληρωθούν οι εφημερίες του Ιουλίου και του Αυγούστου) έχει, μέχρι στιγμής, κωφεύσει

Φέτος, χρειάστηκε συχνά να κατεβούμε σε κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, την πληρωμή, δηλαδή, των δεδουλευμένων. Μετά από κάθε κινητοποίηση ξεκινούσε ο ίδιος κύκλος των καθυστερήσεων, κινητοποιήσεων κοκ.

Η Υπουργός Υγείας πρέπει να πάψει κρύβεται πίσω από τη «Γρίπη» και τα Εμβόλια αδιαφορώντας για την πληρωμή των γιατρών και για τα τεράστια προβλήματα που έχουν οδηγήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην κατάρρευση. Το ΨΝΑ βουλιάζει στα χρέη (37 εκ. ευρώ) και έχει 800 κενές οργανικές θέσεις προσωπικού (εκ των οποίων οι 400 νοσηλευτών). Η μη καταβολή της αμοιβής των εφημεριών έρχεται να προστεθεί σ΄ αυτή την άκρως δυσλειτουργική κατάσταση και να την κάνει εκρηκτική. Θα εξακολουθήσει η νέα Υπουργός Υγείας την ίδια πολιτική όλων των διαδοχικών κυβερνήσεων, να καλεί, δηλαδή, τους γιατρούς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους απλήρωτοι και αντί να τους εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις να μπορούν ν΄ αντιμετωπίσουν όπως πρέπει τις πολύπλοκες ανάγκες των ψυχικά πασχόντων, να τους αναγκάζει, αντίθετα, ν΄ αγωνιούν οι ίδιοι για την στοιχειώδη αντιμετώπιση των πιεστικών αναγκών της δικής τους καθημερινότητας; Ποια ποιότητα υπηρεσιών προσφέρεται και ποια εμπιστοσύνη μπορεί να έχει ο πολίτης (ο ασθενής, η οικογένεια) όταν ο γιατρός του ΕΣΥ, στον οποίο απευθύνεται για βοήθεια, είναι για μήνες απλήρωτος; Πιο ακραία χρεοκοπία ενός συστήματος υγείας δεν μπορούσε να υπάρξει.

Δηλώνουμε ότι η ανοιχτή εφημερία του ΨΝΑ, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, θα είναι κλειστή, μέχρις ότου καταβληθούν όλα τα χρωστούμενα.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και ζητάμε την κατανόηση του κόσμου που προσέρχεται για τις υπηρεσίες μας, καθώς και την συμπαράστασή τους στον αγώνα μας.

Ζητάμε, εδώ και τώρα, συνάντηση της Πενταμελούς Επιτροπής ΕΙΝΑΠ του ΨΝΑ με την Υπουργό Υγείας για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τα κονδύλια των εφημεριών, αλλά και με την πληθώρα των προβλημάτων που κάνουν το ΨΝΑ να βουλιάζει.

19/11/09

Η ΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΠ ΨΝΑ

 


Magazine - Other articles

Νέα του Blog

Το αδύνατο που έγινε δυνατό

20.02.2017 | Slider
Εμφανίσεις: 3897