34ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΔΕΔΥ

3/12/2010

ΨΗΦΙΣΜΑ

( Ψηφίστηκε ομόφωνα)

 

Σε μια εποχή που οι κοινωνικές δαπάνες συνθλίβονται στις μυλόπετρες του Μνημονίου και ο υπουργός Υγείας απαιτεί ακόμα πιο δραστική μείωση των κονδυλίων και μέτρα ιδιωτικοποίησης  των Δημόσιων Νοσοκομείων καταβαραθρώνοντας το επίπεδο παροχής υπηρεσιών  δημόσιας και δωρεάν υγείας  κάποιοι Διοικητές Δημόσιων Νοσοκομείων  αντιμετωπίζουν με άκρατο αυταρχισμό τους εργαζόμενους που αντιστέκονται  σ’ αυτή την πολιτική.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Δρομοκαΐτειο  Ψυχιατρείο όπου ο Διοικητής του Ν. Τσικής εφαρμόζει μια πολιτική συστηματικών διώξεων και καταστολής με αποκορύφωμα τη στέρηση μισθού  25 ημερών σε βάρος  δυο εργαζομένων,  της Δώρας Κουτσανέλου και της Στέλλας Γαλιανού ψυχολόγων επειδή στήριξαν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο κυλικείο ασθενών ενάντια στις άγριες περικοπές των αμοιβών τους (από 400 σε 176 ευρώ) και κατήγγειλαν δημόσια τα κακώς κείμενα στο Δρομοκαΐτειο όπου διαμορφώνονται  συνθήκες Ψυχιατρικού Μεσαίωνα.

Το 34ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τέτοια φαινόμενα αυταρχισμού και αυθαιρεσίας και απαιτεί τη παύση των διώξεων και την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης στέρησης μισθού εργαζομένων και μάλιστα σε μια εποχή λιτότητας. Θεωρεί απαράδεκτο να βρίσκονται επικεφαλής μεγάλων ψυχιατρείων διοικητές που εφαρμόζουν τέτοιες πολιτικές «ψυχιατρικής αντιμεταρρύθμισης».

Τέτοιοι διώκτες διοικητές βλάπτουν σοβαρά τη Ψυχική Υγεία και πρέπει να απομακρυνθούν.

 


Magazine - Other articles

Νέα του Blog

Το αδύνατο που έγινε δυνατό

20.02.2017 | Slider
Εμφανίσεις: 3589