Η ΜΚΟ ΕΨΑΜΥ ΠΟΥ επιδοτείται από το κράτος για την υλοποίηση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης (έχει 2 οικοτροφεία στην Αθήνα και Ασπρόπυργο για ψυχικά πάσχοντες), συνεχίζει τις εκδικητικές και τρομοκρατικές της απολύσεις στους εργαζόμενους που διαμαρτυρόνται για τα δεδουλευμένα τους και τα δικαιώματα των ασθενών

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (Σ.Ε.Κ.Υ.Ι.Φ.) 

ΠΡΑΞΙΤΕΛΟΥΣ 31 – Τ.Κ. 105 60 ΑΘΗΝΑ

FAX-( 210 32 31 832, 6984-830630           

e-mail: social_somatio@yahoo.gr

 

Αθήνα 26 Ιουνίου 2009

 

Η υποκρισία της και οι μάσκες για τις μη-κερδοσκοπικές εταιρίες του προγράμματος «ψυχαργώς» πέφτουν!  Η εταιρεία ΕΨΑΜΥ που λειτουργεί 2 οικοτροφεία για ψυχικά πάσχοντες με κονδύλια του δημοσίου προχωρεί σε 3η απόλυση και παράλληλα μήνυση συναδέλφου μέσα σε δύο μήνες, καθώς και σε δύο «δυσμενείς» μεταθέσεις.

Αρχικά απολύει μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας με προϋπηρεσία 3 ετών και τώρα απολύει εργαζόμενους μετά το αίτημα τους να ενημερωθούν για την πορεία κίνησης των συντάξεων των ενοίκων του οικοτροφείου όπου εργαζόταν.

Σε ερώτηση των συναδέλφων κατά τη διάρκεια ομάδας εργασίας για το πώς και ποιοι πρέπει να διαχειρίζονται τις συντάξεις και τα επιδόματα των ενοίκων η διοίκηση απάντησε με απόλυση και εξώδικη μηνυτήρια αναφορά για λόγους δυσφήμησης και συκοφαντίας (!!).

Πριν από 3 μήνες οι εργοδότες αυτών των ΜΚΟ διαδήλωναν στο Σύνταγμα για την εγκατάλειψη του «Ψυχαργώς» από το Υ.Υ.& Κ.Α. καλώντας τους εργαζόμενους σε κοινό μέτωπο, ρίχνουν τώρα τις μάσκες τους απολύοντας εργαζόμενους που απλά διεκδικούν τα δικαιώματα τους καθώς και αυτά των ενοίκων.

Φαίνεται ότι οι  τρομοκρατικές τακτικές της εργοδοσίας της ΑΜΚΕ ΕΨΑΜΥ δεν σταματούν όσο έχει σιωπηρό συνεργό την ίδια την εποπτική και χρηματοδοτική της αρχή δηλαδή το Υπουργείο Υγείας. Να σημειωθεί ότι το υπουργείο έκανε έλεγχο σε ένα από τα δύο οικοτροφεία τις εν λόγω εταιρίας. Τι βρήκαν όμως θα το μάθουμε; 

Το Υπουργείο Υγείας με την πολιτική της κυβέρνησης που εκπροσωπεί εδώ και μια 5 ετία περίπου αδιαφορεί τόσο για τους απλήρωτους εργαζόμενους  όσο και για την παραβίαση των δικαιωμάτων των ασθενών, με σκοπό την σταδιακή κατάργηση της κοινωνικής πρόνοιας και το άνοιγμα στην πλήρη εμπορευματοποίηση και επιχειρηματικότητα της ψυχικής υγείας.

Παράλληλα μας κατακλύζουν ημερησίως με τους φασιστικούς τους λόγους αναζητώντας στο τούνελ της νεοφιλελεύθερης πολιτικής τους αποδιοπομπαίους τράγους για το κοινωνικό έλλειμμα που έχουν δημιουργήσει, βρίσκοντας τους στα πρόσωπα των μεταναστών ενώ οι ίδιοι (κυβέρνηση, Ε.Ε., Η.Π.Α.) τους εκδίωξαν από τις πατρίδες τους με τον ιμπεριαλισμό τους.

Στη πραγματικότητα επιδιώκουν να κερδίσουν τη συναίνεση των εργαζομένων για τα αντεργατικά τους σχέδια (μείωση ωρών και ημερών εργασίας, εξαναγκαστικές άδειες, μείωση αποδοχών) και για την κοινωνία ελέγχου και παρακολούθησης που οραματίζονται. 

Ακολούθως η οικονομική κρίση  που το επιχειρηματικό και χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο δημιούργησαν αποτελεί το δούρειο ίππο για την ασύδοτη συμπεριφορά των εργοδοτών να έχουν εργαζόμενους πειθήνιους που θα δουλεύουν ακόμα και εθελοντικά και δεν θα δυσφημούν τα «κοινωνικά» τους οράματα.

Οι  φωνές όμως των εργαζομένων που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίες τους και τη βελτίωση των όρων ζωής τους όπως και για τα δικαιώματα των ασθενών/επωφελουμένων τους είναι πολλές και ανησυχητικές για το «ανθρώπινο κύρος» τόσο της εταιρίας ΕΨΑΜΥ αλλά και για όλες που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Οι απολύσεις και οι μετακινήσεις εργαζομένων είναι παράνομες, αντεργατικές και αντιδεοντολογικές σύμφωνα με το δίκαιο, τους εσωτερικούς κανονισμούς και τα θεραπευτικά πλαίσια, γι΄ αυτό και το ΣΕΚΥΙΦ και οι εργαζόμενοι της ΕΨΑΜΥ

 

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 

  • Άμεση ανάκληση των απολύσεων από την εταιρεία  ΕΨΑΜΥ και απόσυρση της μήνυσης
  • Απόδοση όλων των δεδουλευμένων ΤΩΡΑ
  • Συμβάσεις αορίστου χρόνου
  • Εκπαίδευση προσωπικού
  • Κατάργηση της επιχειρηματικότητας στην Υγεία και Πρόνοια
  • Ένταξη στην Συλλογική Σύμβαση της ΟΣΝΙΕ
  • Εφαρμογή της τομεοποίησης της ψυχικής υγείας
  • Κάλυψη όλων των κοινωνικών αναγκών για υπηρεσίες και μονάδες ψυχικής υγείας  

Magazine - Other articles

Νέα του Blog

Το αδύνατο που έγινε δυνατό

20.02.2017 | Slider
Εμφανίσεις: 3897