Στις 8/3/2010  στις 11 η ώρα το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Επαρχείο Καρπάθου μαζική παράσταση διαμαρτυρίας για το θέμα της συνέχισης λειτουργίας του Γραφείου Ψυχολογικής Υποστήριξης. Περίπου 60 πολίτες της Καρπάθου ένωσαν τις φωνές διαμαρτυρίας τους και επεσήμαναν την αναγκαιότητα συνέχισης λειτουργίας της υπηρεσίας αυτής, καθώς βρίσκεται για άλλη μια φορά ''στον αέρα'' η λειτουργία του.

      Από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκε δέσμευση ότι θα βρεθεί λύση στο ζήτημα, και ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Επάρχου με την Υπουργό Υγείας παρουσία και αντιπροσώπων της Ομάδας Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία στην Κάρπαθο.  

      Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και η ψυχολόγος του Επαρχείου Καρπάθου- Κάσου και ο ψυχολόγος του Σχολείου Ειδικής Αγωγής Καρπάθου, οι οποίοι επεσήμαναν την σημασία της ''θεραπευτικής συνέχειας'' για τα άτομα που λαμβάνουν ψυχολογική υποστήριξη, καθώς και τις εγκληματικές συνέπειες για τα άτομα της κατάργησης της συνέχειας αυτής. Επίσης επισημάνθηκε πως η πιο σημαντική διάσταση της επιστήμης της Ψυχολογίας είναι η πρόληψη, κάτι που προϋποθέτει σταθερή χρηματοδότηση των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας. Σημαντική ήταν και η παρέμβαση φαρμακοποιού της Καρπάθου, ο οποίος επεσήμανε τα μεγάλα ποσοστά χρήσης ψυχοφαρμάκων στο νησί, κυρίως από νέους ανθρώπους.

     Επίσης, τονίστηκε η αναγκαιότητα παροχής δημόσιας και δωρεάν παροχής Ψυχολογικής Υποστήριξης, σε αντίθεση με το ψυχο-εμπόριο από το κύκλωμα  ψυχιάτρων και ψυχολόγων του ιδιωτικού τομέα.

      Τέλος, αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα μέχρι να βρεθεί οριστική λύση στο ζήτημα.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε σχετικό κείμενο της Ομάδας Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία στην Κάρπαθο


Magazine - Other articles

Νέα του Blog

Το αδύνατο που έγινε δυνατό

20.02.2017 | Slider
Εμφανίσεις: 3897