Πριν από περίπου 10 χρόνια με πρόσχημα  την πραγματική ανάγκη για αποασυλοποίηση των ψυχικά πασχόντων ξεκινά η ιδιωτικοποίηση της ψυχικής υγείας. Το κράτος εκχωρεί σε ιδιώτες τη δυνατότητα να «ανοίγουν» οικοτροφεία, ξενώνες  κ.τ.λ. συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. και το ελληνικό κράτος. Κυρίως μεγαλογιατροί αλλά και πάσης φύσεως επιχειρηματίες αναλαμβάνουν ως εντολοδόχοι του υπουργείου υγείας να διαχειριστούν τα χρήματα. Τα τελευταία χρόνια  -και ενώ η στρόφιγγα των χρηματοδοτήσεων αρχίζει να κλείνει- το υπουργείο συνεχίζει να χαρίζει επωνυμίες εταιριών σε κάθε είδους επιχειρηματία. Δίνει λιγότερα χρήματα για τη λειτουργία τους, μειώνεται το προσωπικό και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Έτσι, τo τελευταίο διάστημα οι εταιριάρχες  των διαφόρων Μ.Κ.Ο. που έχουν αναλάβει εργολαβικά την ψυχιατρική μεταρρύθμιση   θυμήθηκαν ότι  «δεν είναι αφεντικά». Προσπαθούν με χίλιους τρόπους να πείσουν τους εργαζόμενους  ότι  σε αυτή τη δύσκολή -για τη βιωσιμότητα των δομών- εποχή, οι εργαζόμενοι και εργοδότες έχουν «κοινά συμφέροντα».
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται έτσι στην «ευχάριστη θέση» να έχουν να αντιμετωπίσουν δύο αφεντικά που αλληλοκατηγορούνται. Υπουργείο και εταιριάρχες μεταθέτουν τις ευθύνες τους ο ένας στον άλλο  επιχειρώντας να αναγκάσουν τους εργαζόμενους να διαλέξουν στρατόπεδο. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ψευτοδίλλημα αφού όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα από την αγαστή συνεργασία τους κατάφεραν να διαμορφώσουν αυτή την τραγική κατάσταση για τους ψυχικά πάσχοντες και το προσωπικό.
Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!
Το Σωματείο Εργαζομένων στις Κοινωνικές Υπηρεσίες Ιδιωτικών Φορέων (Σ.Ε.Κ.Υ.Ι.Φ) είναι εδώ για να εκφράσει τις ανάγκες των εργαζομένων που επιμένουν ζώντας στα όρια της φτώχειας να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και να υπερασπιστεί τόσο τα δικά τους δικαιώματα όσο και των επωφελούμενων τους. Έτσι, την Παρασκευή 06/03 κήρυξε απεργία και κάλεσε τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας για πορεία προς τη Βουλή. Την ίδια ώρα το Δίκτυο των εργοδοτών καλούσε σε παράσταση διαμαρτυρίας με συναυλία στα Προπύλαια. Η συμμετοχή στην απεργία, παρά την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς που εγκλωβίζει όποιον εργαζόμενο-η θέλει να διαμαρτυρηθεί και παρά την παρουσία των εργοδοτών στα Προπύλαια ήταν μεγάλη και τεράστιας σημασίας. Κατεβήκαμε στους δρόμους για να εκφράσουμε τη δύναμη μας, βρεθήκαμε όλοι οι συνάδελφοι μαζί για να τους δηλώσουμε  ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ. Την ώρα που οι εργοδότες ετοίμαζαν γιορτή διαδηλώναμε καλώντας τους συνάδελφους που βρίσκονταν στα προπύλαια να διαμαρτυρηθούν μαζί μας!!
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες, την στιγμή που η ψυχική υγεία είναι διαλυμένη όλοι  οι εργαζόμενοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι! Η ανάγκη για ένα ενιαίο σωματείο που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μας είναι αδιαμφισβήτητη. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να οργανώσουμε τη δράση μας με την ενεργό συμμετοχή μας στο σωματείο.
Συνεχίζοντας να αγωνιζόμαστε ενάντια στην καταστροφική πολιτική του υπουργείου και τις ορέξεις των εργοδοτών, το Σ.Ε.Κ.Υ.Ι.Φ καλεί :
 
  •        στην Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 2 Απριλίου (προσυγκέντρωση Τοσίτσα και Πατησίων στις 11:00 π.μ.) και
 
 
 
  •        σε Γενική Συνέλευση  το Σάββατο 4 Απριλίου στις 15:00 μ.μ. στα γραφεία μας (Πραξιτέλους 31, 3ος όροφος)
 
 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (Σ.Ε.Κ.Υ.Ι.Φ.) 
ΠΡΑΞΙΤΕΛΟΥΣ 31 – Τ.Κ. 105 60 ΑΘΗΝΑ FAX-( 210 32 31 832, 6984-830630           
e-mail: social_somatio@yahoo.gr

Magazine - Other articles

Νέα του Blog

Το αδύνατο που έγινε δυνατό

20.02.2017 | Slider
Εμφανίσεις: 3907