Η απόλυση του Αχ. Βασιλικόπουλου από την  Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας, με το προκλητικό επιχείρημα ότι δεν ταιριάζουν οι "χημείες" της  ΕΠΑΨΥ και του Υπεύθυνου του Κοινοτικού σπιτιού "Θέτις", είναι μία  απόλυση που σχετίζεται άμεσα με την επιβολή του μέτρου παρακράτησης - "ληστείας" των συντάξεων των φιλοξενούμενων σε οικοτροφεία, ξενώνες και ψυχιατρικά τμήματα μακροχρόνιας παραμονής.

Μερικές από τις πρακτικές  που  θα  συνοδεύουν  την εφαρμογή του μέτρου παρακράτησης των συντάξεων καθώς και κάθε άλλου μνημονιακού μέτρου θα είναι ...

"Πιέσεις" , "καταστρατήγηση θεραπευτικών αρχών", "δήθεν αξιολογήσεις", "τρομοκράτηση εργαζομένων και ασθενών", "απολύσεις" κ.α.

Πιθανόν να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική η εφαρμογή του αν οι σχετικές εγκύκλιοι που θα εκδίδονται, από δω και στο εξής, εμπλουτιστούν με πιο σαφείς οδηγίες....   π.χ.  " Για την άμεση εφαρμογή του μέτρου καθώς και όλων των σχετικών μέτρων, παρακαλούμε όπως προβείτε, κατά βούληση, σε πιέσεις, αξιολογήσεις, τρομοκράτηση  εργαζομένων και ασθενών , απολύσεις ή ό,τι παρόμοια πρακτική κρίνετε ότι θα είναι αποτελεσματική. Όπου κρίνετε σκόπιμο  μπορείτε, ταυτόχρονα, να προβαίνετε ακόμη και  σε δηλώσεις καταδίκης του μέτρου ή και να καταγγέλλετε την κυβερνητική πολιτική και το Μνημόνιο. Σημασία έχει το αποτέλεσμα...." 

Περί "χημείας" και σύγχρονης "αλχημείας"… (1)

Mια εικόνα χίλιες λέξεις...

Μπορεί η Διοίκηση της ΕΠΑΨΥ να μην έχει καμία "χημεία" με τον Αχιλλέα Βασιλικόπουλο (και γι' αυτό τον απέλυσε) φαίνεται όμως ότι έχει απόλυτη "χημεία" με τον επίτροπο    της Ε.Ε.  Laszlo Andor και τον υφυπουργό Μπόλαρη, οι οποίοι μεθόδευσαν (μέσω του Μνημονίου )   και αποφάσισαν την παρακράτηση των συντάξεων των ασθενών στον Ιδιωτικό και στο Δημόσιο τομέα.

(H φωτογραφία - από το site του Μπόλαρη-  είναι από το διήμερο συνέδριο της 30-31/3/2012 των WAPR,ΕΠΑΨΥ,κλπ με κόστος 180.000 ευρώ.)


 

 

Περί "χημείας" και σύγχρονης "αλχημείας"… (2)


Η υποψήφια βουλευτής του ακροδεξιού -μνημονιακού- ΛΑΟΣ, δέχεται επίσκεψη από τους επιστημονικά υπεύθυνους των δομών της ΕΠΑΨΥ στην Εύβοια...

Θα ήταν ενδιαφέρον να γνωρίζουμε και τις θέσεις του ΛΑΟΣ σε σχέση με την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση

και την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση  καθώς,  από ό,τι φαίνεται, και εδώ υπάρχει "χημεία" .

 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την καταγγελία της ΣΕΨΑΕΚΟ για την απόλυση,

εδώ για το Δελτίο τύπου των εργαζομένων "Θέτις" για την απόλυση του Α.Βασιλακόπουλου

και εδώ για διαμαρτυρία πρώην εργαζομένων στο κοινοτικό σπίτι η  "Θέτις"

psyspirosi.gr


Magazine - Other articles

Νέα του Blog

Το αδύνατο που έγινε δυνατό

20.02.2017 | Slider
Εμφανίσεις: 3897