ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ -

ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ

 

ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΑΝΑΣΑ»

 

Δυο ακόμα απολύσεις ήρθαν να προστεθούν στην αλυσίδα των απολύσεων εργαζομένων τα οικοτροφεία  των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών. Αυτή τη φορά από την εταιρεία «Ανάσα» από διευθύνεται από ένα πολιτικό μηχανικό.

Στόχος: η τιμωρία των δυο εργαζομένων (νοσηλευτών) για τις διεκδικήσεις τους στο συνδικαλιστικό και θεραπευτικό πεδίο και η τρομοκράτηση των υπόλοιπων προκειμένου να επιβληθεί η πλήρης πειθάρχηση στις καθυστερήσεις πληρωμών και στην υποβάθμιση των θεραπευτικών διαδικασιών και των συνθηκών διαβίωσης των ενοίκων.

Πριν δυο μήνες μια νοσηλεύτρια απολύθηκε από την ΕΠΑΨΥ ενώ πολλές άλλες απολύσεις γίνονται, αλλά περνάνε αθόρυβα.

Η κατάσταση αυτή είναι προϊόν της πλήρους ασυδοσίας των ιδιοκτητών των εταιρειών, που επωφελούνται από την ιδιωτικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την κατάσταση ομηρίας των εργαζομένων στα οικοτροφεία τους : από τη μια επιχειρούν να τους χρησιμοποιούν ως μοχλό πίεσης στο Υπουργείο (για να τους καταβάλει τα καθυστερούμενα), αλλά, κατά λοιπά, τους θέλουν ως πειθήνια όργανα, που ν΄ ανέχονται τις καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών, τις περικοπές των αποδοχών, τη μείωση του προσωπικού, την υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των ενοίκων, τις ασυλικές πρακτικές, αλλά και τη σιωπή (ή και τη συνενοχή) σε όσα «βλέπουν και ακούνε» και προπαντός σε όσα καταλαβαίνουν χωρίς ενίοτε να βλέπουν.

Οποιος αντιδρά, τιμωρείται με εξαναγκασμό σε παραίτηση ή με απευθείας απόλυση (πολλές φορές με το περιτύλιγμα της «μη θεραπευτικής επάρκειας»!...)

Η Πανελλαδική Συσπείρωση για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη των δύο απολυμένων νοσηλευτών.

Ζητά τον άμεσο έλεγχο στις διαδικασίες και τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της ιδιωτικής εταιρείας «Ανάσα», προκειμένου να ελεγχθούν οι ενστάσεις και οι καταγγελίες των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές εταιρείες του «Ψυχαργώς» να πάρουν μέρος στη συνάντηση της 9ης Φλεβάρη (11 πμ, Φερών 38), που καλεί η Πανελλαδική Συσπείρωση, για την προετοιμασία μιας μεγάλης κινητοποίησης όλων των εμπλεκομένων στο χώρο της ψυχικής υγείας (χρηστών, οικογενειών και επαγγελματιών ψυχικής υγείας στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα κλπ).

 

28 Ιανουαρίου 2008


Magazine - Other articles

Νέα του Blog

Το αδύνατο που έγινε δυνατό

20.02.2017 | Slider
Εμφανίσεις: 4050