Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι νοσηλευόμενοι του Δρομοκαϊτείου που απασχολούνται στα εργαστήρια των ΘΕ.ραπευτικών ΣΥ.νεργατικων ΜΟ.νάδων του Ψυχιατρείου για να διαμαρτυρηθούν για τις άδικες περικοπές που τους επιβάλλει η Διοίκηση του Δρομοκαϊτείου...

 

 

                                      

 

                                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ

 

 

Η Ομάδα εργαζομένων στα ΚΥΛΙΚΕΙΑ του Δρομοκαϊτειου  - πρώην και νυν νοσηλευόμενων του Δρομοκαϊτείου- συμμετέχουμε στις  κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν από το Σωματείο «ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ» , στο οποίο ανήκουμε…

Κλείνουμε για 2 μέρες τα περίπτερα (Δεύτερα και Τρίτη 14-15/6)…

Διαμαρτυρόμαστε για την δραματική περικοπή του μισθού που θα υποστούμε αν εφαρμοστεί, τελικώς, η απόφαση του Δ.Σ. του Δρομοκαϊτείου, που ορίζει ότι θα αμειβόμαστε με τα Κίνητρα Επανένταξης και Θεραπευτικό Κίνητρο (117-170 ευρώ το μήνα).

Σήμερα αμειβόμαστε με 2,70 ευρώ την ώρα και παίρνουμε κατά μέσον όρο 350-400 ευρώ το μήνα , οπότε η μείωση μισθού που θα υποστούμε αγγίζει στις περισσότερες περιπτώσεις το 60%!!!

Υπάρχει πρόταση για υποκατάσταση του χαμένου μισθού με ποσοστό επί των μελλοντικών κερδών (δηλαδή κάτι σαν bonus αν είμαστε κερδοφόροι!!!)

Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει σε κανένα εργαζόμενο μέχρι τώρα… Να συνδέεται δηλαδή ο μισθός με τα κέρδη . Το Δ.Σ. του Δρομοκαϊτείου επέλεξε εμάς για να εφαρμόσει τις πιο σκληρές πρακτικές που εφαρμόζουν μόνο σε πολυεθνικές , επέλεξε εμάς που έχουμε την μεγαλύτερη ανάγκη για σταθερό και δίκαιο εργασιακό περιβάλλον.

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;

Πριν από λίγους μήνες (πρίν απο κάθε άλλο εργαζόμενο και πάλι) μας μείωσαν την αμοιβή μας από 3 ευρώ σε 2,70 ευρώ την ώρα. Σε εμάς έχουν γίνει ήδη οι περικοπές εξαιτίας της κρίσης.

 

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ…

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάνει πολύ σοβαρές προσπάθειες για Επανένταξη και έχουμε καταφέρει (και με την βοήθεια αυτής της εργασίας παρόλο που είναι πολύ απαιτητική) να ξεφύγουμε τον εφιάλτη του εγκλεισμού για αρκετά χρόνια . Μας κόβονται τα φτερά, γκρεμίζονται τα σχέδια και τα όνειρα μας για μια αυτόνομη και χωρίς στέρηση ζωή (για άλλους το ενοίκιο, ένας λογαριασμός της ΔΕΗ, μία θεραπεία στον οδοντίατρο, για άλλους ένα γραμμάτιο για μηχανάκι, τα τσιγάρα μας, ο καφέ μας, μία έξοδος ) πράγματα που πιθανόν να θεωρούνται πολύ μικρά ή αυτονόητα αλλά που για εμάς δεν είναι καθόλου αυτονόητα…

 

Στις δύσκολες στιγμές μας αλληλοστηριχθήκαμε ως Ομάδα και στηριχθήκαμε από το σταθερό μέχρι πρότινος εργασιακό περιβάλλον. ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ (Δουλειά , 7 ώρες την ημέρα , Σαββατοκύριακα και αργίες, χωρίς άλλα δικαιώματα για άδειες κ.ο.κ.).

 

Η απόφαση για μείωση της πενιχρής αμοιβής μας , από 400 σε 170 ευρώ το μήνα, ισοδυναμεί με διάλυση της ζωής μας με πολλές άλλες επιπτώσεις. 

Για αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε το κλείσιμο των ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ για 2 μέρες , ζητώντας από όλους ευαισθητοποίηση και συμπαράσταση για να λυθούν τα προβλήματα μας, έχοντας  επίγνωση των κινδύνων , καθώς εξαρτόμαστε πλήρως από το Δ.Σ. που εάν θέλει μπορεί να μας απολύσει χωρίς καμία συνέπεια .

ΓΙΑ   ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ   ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ, ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ   ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ-ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΜΑΣ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  ΧΩΡΙΣ   ΚΑΜΙΑ   ΠΕΡΙΚΟΠΗ.

Συγκεντρωνόμαστε για να συζητήσουμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας την Δευτέρα και Τρίτη από το πρωϊ στο χώρο της αυλής  του ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ Α΄.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ…

 

 

 

 

 

  


Magazine - Other articles

Νέα του Blog

Το αδύνατο που έγινε δυνατό

20.02.2017 | Slider
Εμφανίσεις: 4050