ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008

 

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Περιβολάκι στη συνέλευση που πραγματοποίησε στις 11-11-08 αποφάσισε να προχωρήσει σε 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008. Η κατάσταση στο χώρο της ψυχικής υγείας παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση που όχι μόνο δεν επιλύεται με το πέρασμα των χρόνων αλλά αντίθετα τα προβλήματα εντείνονται προκαλώντας αυξανόμενη ανασφάλεια στους εργαζόμενους και σοβαρές δυσλειτουργίες στην παροχή ποιοτικής θεραπευτικής φροντίδας. Οι μισθοί που καταβάλλονται περιστασιακά και απρόβλεπτα δε συνιστoύν καμία λύση.  

 

Ο τρόπος που αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε αυτή τη φορά και που προτείνουμε και στα υπόλοιπα Σωματεία Εργαζομένων, Συλλόγους Οικογενειών, Χρηστών και όσους ενδιαφέρονται ή αντιμετωπίζουνε αντίστοιχα προβλήματα, διαφοροποιείται από τις προηγούμενες μορφές αγώνα. Εκτιμήσαμε ότι θα είναι ωφέλιμο να οργανώσουμε διαμαρτυρία σε κεντρικό σημείο της περιοχής όπου βρίσκονται οι φορείς όπου εργαζόμαστε, ενώ παράλληλα θα ενημερώνουμε με γραπτές ανακοινώσεις μας και άλλα μέσα την τοπική κοινωνία για τα προβλήματα στον ευαίσθητο αυτό κοινωνικό τομέα της ψυχικής υγείας, καλώντας επίσης τόσο συλλογικότητες όσο και μεμονωμένους πολίτες να συμπαρασταθούν στους αγώνες μας. Το προηγούμενο διάστημα θα έρθουμε σε επαφή με όσους σε τοπικό επίπεδο πιθανά τους ενδιαφέρει να συνδιοργανώσουμε τις όποιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, θα ενημερώσουμε τον τοπικό και ημερήσιο τύπο. Ένας από τους λόγους που διαμορφώθηκε αυτή η πρόταση για κινητοποίηση είναι πως εκτιμούμε πως δεν έχει νόημα πια να πάμε άλλη μια φορά έξω από το Υπουργείο Υγείας ή μέσα σε αυτό, μια και οι έως τώρα συζητήσεις με την ηγεσία του συγκεκριμένου Υπουργείου μας απέδειξε ότι καμία πολιτική βούληση δεν υπάρχει για τη δημιουργία διεξόδων για την ψυχική υγεία που οι πραγματικές ανάγκες επιτάσσουν, ούτε αξιοπιστία έχουν επιδείξει μια και πολλές φορές δεν τήρησαν ούτε τα λίγα που δεσμεύονταν. Επιπλέον, εκτιμούμε ότι ούτε οι Διοικήσεις των φορέων μας έως τώρα έχουν πιέσει με έντονο τρόπο για την επίλυση των θεμάτων. Πρέπει λοιπόν να απευθυνθούμε στην κοινωνία, να οργανώσουμε διευρυμένες εστίες διεκδίκησης για ένα θέμα αμιγώς κοινωνικό.

 

Θεωρούμε ότι θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό αν την ίδια ημέρα όλα τα σωματεία οργανώσουν διαμαρτυρίες ή όποιες εκδηλώσεις κρίνουν ότι ανταποκρίνονται στις ανάγκες και δυνατότητές τους προκειμένου η κινητοποίηση να λάβει πανελλαδική εμβέλεια και άρα μεγαλύτερη απήχηση. Μετά από τις συνεννοήσεις με εκπροσώπους εργαζομένων από όλη την Ελλάδα διαπιστώθηκε η δυσκολία όσων δε ζουν στην Αθήνα να έρχονται συνεχώς εδώ για να διαμαρτυρηθούν.  

 

Σας παρακαλούμε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για να μας πείτε τις απόψεις σας για την παραπάνω πρόταση και τι σκοπεύετε να κάνετε.   

 

Τηλ επικοινωνίας:

Εύη Κατάκη, Πρόεδρος:6973354768

Αγγελική Συλλιγαρδάκη, Αντιπρόεδρος: 6977177173         

Χριστίνα Φωτοπούλου, Γραμματέας: 6976401467

Email: somatio_perivolaki@yahoo.gr


 


Magazine - Other articles

Νέα του Blog

Το αδύνατο που έγινε δυνατό

20.02.2017 | Slider
Εμφανίσεις: 3638