κάντε κλικ στην εικονα για να δείτε οδηγίες για την κατασκευή...

Με εξώδικο και απειλή για "παραδειγματική τιμωρία", μέσω πειθαρχικής και ποινικής Δίωξης, απαντά ο Πρόεδρος του Δρομοκαϊτειου Ν.Τσικής στις  συγγραφείς του άρθρου "ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ 19ο ΑΙΩΝΑ" (ψυχολόγους Στ. Γαλιανού και  Δ. Κουτσανέλλου), που αναρτήθηκε σ΄ αυτή την ιστοσελίδα, όπως και σε άλλες, τον περασμένο Ιούλιο.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δρομοκαϊτειου καθώς και η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία  Ενώσεων  Νοσοκομειακών Γιατρων Ελλάδος) καταγγέλουν την δίωξη των δύο ψυχολόγων, που με το άρθρο τους επιχείρησαν να αναδείξουν την οπισθοδρόμηση που σηματοδοτούν μία σειρά από αποφάσεις του Δ.Σ. του Δρομοκαϊτειου στο πλάισιο των γενικοτερων περικοπών που επιβλήθηκαν από το Υπουργείο Υγείας,

Μείζοντα  ζήτηματα που θίγονταν στο άρθρο αυτό, προκαλώντας  την οργή του Δ.Σ. και του Προέδρου του, ήταν η επιστροφή σε διοικητικές-θεραπευτικές πρακτικές, όπως το "ξανάνοιγμα"- πλήρωση των κενών θέσεων- των άθλιων τμημάτων "χρονίων" του Δρομοκαϊτειου, με σκοπό την αύξηση των εσόδων απο νοσήλεια, καθώς και η κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων και η καταστολή του λόγου των "ασθενών" που κινητοποιήθηκαν ενάντια στην δραστική μείωση των αποδοχών  τους.

Μεταξύ άλλων, αυτό που ενόχλησε, είναι ότι  θίχτηκε το ιδεολογικό και ιστορικό υπόβαθρο των αποφάσεων αυτών, με την σύνδεση  της περιγραφής της σημερινής κατάστασης  στο Δρομοκαϊτειο με μια σειρά από ντοκουμέντα-έγγραφα του Δ. Βικέλα λίγο πριν την ίδρυση του Δρομοκαϊτειου (19ος αιώνας), ο οποίος τιμάται ιδιαιτέρως και λειτουργεί ακόμη ως δεξαμενή ιδεών  από την Διοίκηση του Δρομοκαϊτειου.

Είναι γεγονός ότι η Διοίκηση του Δρομοκαϊτειου δεν είναι η μόνη, καθώς ανάλογα στοιχεία οπισθοδρόμησης παρατηρούνται και στο ΨΝΑ Δαφνί και σ΄ολόκληρο το σύστημα υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Το Υπουργείο Υγείας όχι μόνο αδιαφορεί πλήρως, αλλά κάνει συνειδητά ό,τι μπορεί για να συγκαλύψει την κατάσταση.  Μια  κατάσταση που, τόσο στό Δρομοκαίτειο όσο και παντού αλλού, είναι προίόν της δικής του πολιτικής (αν και φαίνεται ως 'ανυπαρξία πολιτικής'), η οποία στην πραγματικότητα δεν είναι δική του πολιτική, αλλά απλή εξειδίκευση των εντολών της τρόϊκας στην ψυχική υγεία .

 


Magazine - Other articles

Νέα του Blog

Το αδύνατο που έγινε δυνατό

20.02.2017 | Slider
Εμφανίσεις: 3632